“Muhalefetin Durumu ve ‘Muhalif Kitle’nin Demokratik Bilinci” başlıklı panelin ikincisi, 9 Mayıs 2026 Cumartesi günü Ankara İ.T.Ü. Evi’nde saat 14.00-16.30 arasında düzenlenecek. Panelde, avukat M. Aybars Akdoğan, gazeteci ve yazar Prof. Dr. Ahmet Saltık, Doç. Dr. Fatih Yaşlı, emekli tuğgeneral Dr. Haldun Solmaztürk, avukat Doğan Erkan ve avukat Melek Neslihan Özfidan gibi isimler konuşmacı olarak yer alacak.
Panelin odak noktası, muhalif kitlenin demokratik bilinç düzeyinin son 25 yıl içerisinde nasıl bir seyir izlediği olacak. Katılımcılar, “Muhalif kitle, demokratik haklar konusunda taviz vermeksizin her siyasi çizgiye eleştiride bulunabiliyor mu? ‘Biz’ olarak gördüğü tarafın tüm uygulamalarını sorgulamadan kabullenmeye mi yönlendiriliyor? Politik olayları mantıklı bir değerlendirme süzgecinden geçirip sağlıklı sonuçlara ulaşma yeteneğine sahip mi?” gibi önemli sorulara yanıt arayacak.
Bu panel, katılımcılara muhalefetin mevcut durumu ve demokratik bilinç üzerine derinlemesine düşünme fırsatı sunacak. Etkinlik, demokratik değerlere ve muhalif düşüncenin önemine dair farkındalık yaratmayı amaçlıyor.