8 Yaşındaki Osman Taş’tan Kötü Haber Geldi

Şemdinli ilçesine bağlı Yufkalı köyünde yaşayan 8 yaşındaki Osman Taş’tan acı bir haber geldi. Pazar günü sabah saatlerinde son olarak dere kenarında görülen Osman, ailesi tarafından uzun süre aranmasının ardından kaybolduğu ihbarı yapıldı.

Yakınları, Osman’ı bulmak için kendi çabalarıyla arama çalışmaları başlattı; ancak sonuç alamayınca durumu jandarmaya bildirdiler. İhbar üzerine bölgeye AFAD, itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Osman Taş’ın suya düştüğü düşünülerek, ekipler dere boyunca kapsamlı bir arama gerçekleştirdi. Su altında da detaylı tarama yapıldı.

Köylülerin de destek verdiği arama çalışmalarına, Van İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı özel bir su altı ekibi, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi ve Van AFAD dalgıçları da katıldı. Maalesef, Osman Taş’ın kaybolduğu yerden yaklaşık 300 metre uzaktaki derede cansız bedeni bulundu.

3. sınıf öğrencisi olan Osman’ın cenazesi, otopsi işlemleri için Şemdinli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ailesi ve köy halkı, küçük Osman’ın kaybı nedeniyle derin bir üzüntü yaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir