Yanlış diş ipi, diş eti çekilmesine neden olabilir! Doğru olanı nasıl seçilir?

Diş İpi Kullanmanın Önemi ve Doğru Kullanımı

Dişlerinizi sadece fırçalamak yeterli değildir. Dişlerinizin beş yüzeyi vardır ve fırçalama sadece üçünü temizler. Diş ipi kullanmayı ihmal etmek, diş yüzeylerinizin %40’ını temizlemediği anlamına gelir ve bu da dişler arasında plak ve bakteri birikmesine neden olabilir. Bu durum zamanla çürüklere ve diş eti hastalıklarına yol açabilir, bu yüzden diş ipi kullanmak hayati önem taşır.

Diş ipi kullanmanın farklı yöntemleri bulunmaktadır. Birinci yöntem, ipin çoğunu orta parmaklara sardıktan sonra baş parmaklar ve işaret parmaklarıyla yönlendirerek makara yöntemidir. Bu yöntem, bakteriyel bulaşmayı engellemenin anahtarıdır. Diğer yöntem ise diş ipini bir halka şeklinde bağlamaktır.

Her iki yöntem de etkilidir ve tercihe bağlıdır. Makara yöntemi, diş ipi üzerinde daha fazla kontrol sağlar ve sürekli ayar gerektirmediği için çocuklar veya el becerisi sınırlı olanlar için daha kolay olabilir.

Diş ipi seçerken, dişlerinizin aralığına bağlı olarak bazı tiplerin diğerlerinden daha etkili olabileceğini fark edebilirsiniz. Daha sıkı dişlere sahip olanlar, ince diş ipinin daha etkili olduğunu görebilir. Geniş aralıklara sahip olanlar ise daha kalın diş ipi veya interproksimal diş ipi cihazlarını tercih edebilir.

Mini diş ipi fırçaları, geleneksel diş fırçalarının ulaşamadığı alanları temizlemek için tasarlanmıştır ve dolayısıyla diş telleri, geniş aralıklar veya diğer ortodontik cihazları olan hastalar için de uygundur.

Related Posts

Ani hava değişimi psikolojinizi bozabilir!

Klinik Psikolog Fulda Koyun Karaçiçek, güneşli havadan birden yağışlı havaya geçme gibi dalgalanmaların psikoloji üzerinde çok büyük etkilere sahip olduğunu belirterek, “Beyindeki serotonin düzeyleri değişebilir. Bu da motivasyon bozukluğuna, huzursuzluğa ve hafif depresif belirtilere yol açabilir” dedi.

Romatizmanız baharla alevleniyorsa nedeni bu olabilir!

Romatoloji Uzmanı Doç. Dr. Soner Şenel, mevsim geçişlerinde ve yağışlı havalarda romatizmal hastalıklarda artış yaşandığını belirtti. İşte iltihaplı romatizmanın bu dönemlerde neden tetiklendiğine dair önemli bilgiler…

Takma kirpik kullanımında göz sağlığına dikkat! Yapıştırıcıları alerjiye yol açabiliyor

Takma kirpik yapıştırıcıları ve kirpik kıvırma aletlerinin mikropların çoğalmasına neden olabileceğini de dile getiren Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programı Başkanı Öğr. Gör. Birgül Erbaş, takma kirpik ve kirpik kıvırıcı kullanımı konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Aşırı aktif mesane kadınları tehdit ediyor! Ani idrar yapma isteği en tipik belirtisi

“Ani idrarım geldi, yetişemedim”, “Çok sık idrara çıkıyorum, böbreklerim iyi çalışıyor”, “Evden çıkmadan önce mutlaka tuvalete girerim” Günlük hayatımızda yaşadığımız veya çevremizden sıkça duyduğumuz bu yakınmalar, toplumda “aşırı aktif mesane” olarak bilinen mesane hiperaktivitesi hastalığının sinyali olabilir.

Güzellik algısı değişti! Estetik yaptırırken bu hatalara düşmeyin

Instagram ve TikTok gibi sosyal medya platformları, günümüzde güzellik anlayışını köklü bir şekilde değiştirdi. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Nihal Üstün, toplumumuzda estetik yaptırmak isteyenlerin en sık düştüğü 5 hatayı anlattı.

Araştırma ortaya koydu: Covid-19 aşısı kalp krizini artırdı mı?

Covid-19 aşısı olanlarda kalp hastalıklarının arttığına yönelik söylentilerin bilimsel bir veriye dayanmadığı belirlendi. İngiltere’de, 46 milyon kişinin verilerini inceleyen bir çalışmada Covid-19 aşısı olan kesimde hem kalp hem de damar hastalıklarına bağlı ölümlerin daha az olduğu ortaya koyuldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir