TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’in naaşı neden Meclis’e getirilmedi sorusu yanıt buldu

Sırrı Süreyya Önder’in Cenazesi Meclis’e Getirilmedi

15 Nisan’da kalp krizi geçiren ve tedavisi devam ederken 3 Mayıs’ta hayatını kaybeden DEM Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’in cenazesi, ailesinin isteğiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne getirilmedi.

Eski milletvekilleri, bakanlar, başbakanlar, meclis başkanları ve başkanvekillerinin vefatlarında genellikle TBMM’de tören düzenlenir ve cenazeler meclise getirilirdi. Ancak, 3 Mayıs’ta hayatını kaybeden Sırrı Süreyya Önder için sadece Meclis Tören Salonu’nda bir taziye töreni düzenlendi. Önder’in cenazesinin meclise getirilmemesi ise merak konusu oldu.

Ailesinin İsteği Üzerine

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre Fatih Atik, TGRT Haber’de yayınlanan Medya Kritik programında konuya açıklık getirdi. Atik, “Ailesinin isteği doğrultusunda Meclis’e naaşının getirilmediğini” belirtti. Devlet Bahçeli’nin, salon girişinde Süreyya Önder’in fotoğrafına dokunduğu görüntü ise dikkat çekti. Atik, Önder’in geniş yüreğe sahip olduğunu ve önemli bir köprü görevi üstlendiğini vurgulayarak, “Uzatılan el devletin şefkat elidir. Tüm partilerin katıldığı taziye töreninde dikkat çeken detay, Süreyya Önder’in Türk Bayrağı’na sarılı naaşıydı” dedi.

Tüm taziye mesajları için DEM Parti, Meclis’te taziyeleri kabul etti.

Related Posts

Alkollü Sürücüye 5 Yıl Ehliyet Ceazası

Aksaray’da kaçan alkollü sürücü, polis tarafından durdurularak 5 yıl ehliyetine el konuldu.

Bengisu Avcı, Ocean’s 7’de Kuzey Kanalı’nı başarıyla geçti

İskoçya arasındaki 13 derecelik suda 10 saatten fazla tam 41.2 kilometre kulaç atan Bengisu Avcı, Ocean’s 7 meydan okumasında altı parkur geçen ilk Türk oldu.

Bengisu Avcı, Ocean’s 7’de Kuzey Kanalı’nı başarıyla geçti

İskoçya arasındaki 13 derecelik suda 10 saatten fazla tam 41.2 kilometre kulaç atan Bengisu Avcı, Ocean’s 7 meydan okumasında altı parkur geçen ilk Türk oldu.

Korkunç ölüm: Tamircileri izlerken başı damper kapağına sıkıştı

Kocaeli’de kamyonunu tamir için sanayi sitesine götüren şoförün, takozun kayması sonucu başı damper kapağına sıkıştı. Şoför, olay yerinde öldü.

Aliyev Rusya’dan tazminat istedi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 2024’ün Aralık ayında Rus hava sahasında vurularak Kazakistan’a düşen yolcu uçağıyla ilgili ilk kez açık konuştu. Olaydan yedi ay geçmesine rağmen Rusya’dan resmi bir yanıt alamadıklarını belirten Aliyev, “Biz ne olduğunu biliyoruz. Suçlarını itiraf etsinler, sorumlular cezalandırılsın” dedi.

Diyarbakır’da Çocuklara Eziyet: H.A. Gözaltında

4 üvey kardeşine eziyet ettiği iddia edilen H.A., Diyarbakır’da gözaltına alındı.