Spor endeksi yüzde 27,5 düştü: Borsa liginde yatırımcısına kazandıran tek kulüp Fenerbahçe

Fenerbahçe Yatırımcısına Yüzde 13,8 Kazanç Sağladı

Borsa İstanbul’da işlem gören spor kulüpleri arasında, yılın ilk yarısını yüzde 13,8 artışla tamamlayan Fenerbahçe Futbol AŞ, yatırımcısına pozitif getiri sağlayan tek şirket oldu. Spor endeksi ise aynı dönemde yüzde 27,5 değer kaybı yaşadı.

Borsa İstanbul’da spor endekslerinin performansları açıklandı. Buna göre, yılın ilk yarısında spor endeksleri yüzde 27,5 azalış kaydetti.

Spor şirketlerinin mali durumu ile yeşil sahalardaki performanslarının genel olarak taraftarlarını memnun etmemesi hisseleri üzerinde yönlendirici oldu. Yaşanan finansal problemler ve kötü gelen bilançolar kulüplerin hisse senedi fiyatları üzerinde etkisini sürdürüyor. Türk futbolunda “dört büyükler” olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’un borsaya açık şirketleri, 2024-2025 sezonunun 9 ayında 5,6 milyar lira zarar etti.

Geçen aylarda 4 kulüp de borsaya açık şirketlerinde bedelli sermaye artırımına giderek, elde edilen geliri Türkiye Bankalar Birliği ödemelerinde kullandı.

Analistler, spor şirketlerinin mali yapılarının kırılgan olduğunu belirterek, bu durumun hisse fiyatlarına da yansıdığını söyledi.

Sponsorluklar ve Transferler Etkili Oldu

Halka açık spor şirketleri arasında yılın ilk yarısında yatırımcısına kazandıran tek spor şirketi yüzde 13,8 ile Fenerbahçe oldu.

Yılın ilk 6 ayında Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlarının hisseleri yüzde 18,4, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ’nin hisseleri yüzde 43,1, Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliğinin hisseleri yüzde 48 değer kaybetti.

Sponsorluk anlaşmaları ve yıl içinde gerçekleştirilen etkili transferler Fenerbahçe’nin hisselerinin değer kazanmasında etkili oldu. Analistler, yeşil sahalarda alınan sonuçların yanında yaşanan diğer gelişmelerin de hisselerin fiyatları üzerinde etkili olduğunu söyledi.

Haziranda En Çok Beşiktaş Kazandırdı

Spor şirketlerinin haziran ayındaki performansına bakıldığında yatırımcısına en fazla Beşiktaş’ın kazandırdığı görüldü. Bu dönemde Beşiktaş yüzde 13,8 değer kazandı. Aynı dönemde Fenerbahçe’nin hisseleri de yüzde 13 artarken, Galatasaray’ın hisseleri yüzde 8,4, Trabzonspor’un hisseleri de yüzde 30,6 değer kaybetti.

Analistler, şubat, mart, nisan ve mayıs ayında Beşiktaş hisselerinin 4 ay üst üste gerilediğini belirterek, haziran ayındaki yükselişte tepki alımlarının öne çıktığını söyledi.

Halka açık 4 spor şirketi arasında en fazla piyasa değerine sahip kulüp olan Fenerbahçe, haziran ayını 14 milyar 437 milyon 500 bin lira piyasa değeriyle tamamladı. Fenerbahçe’yi 8 milyar 856 milyon lirayla Galatasaray, 8 milyar 641 milyon 847 bin 19 lirayla Beşiktaş ve 8 milyar 400 milyon lirayla Trabzonspor ve izledi. (AA)

Related Posts

AYM’den emsal karar: Arabulucunun hatası yargı yolunu kapatamadı!

Anayasa Mahkemesi, arabulucunun yaptığı tarih hatası yüzünden işe iade davası reddedilen işçinin mahkemeye erişim hakkının ihlal edildiğine hükmetti. AYM, işçiye 10 bin TL manevi tazminat ödenmesine karar verdi.

Borsa güne yükselişle başladı

Borsa güne yükselişle başladı

Kasko ve trafik sigortasında sistem sil baştan: Yeni kurallar kapıda!

Kaza yapan araçlar için uygulanacak yeni kurallar 1 Temmuz 2025 itibarıyla yürürlüğe giriyor. Ağır ve tam hasar ayrımı artık eksper raporuna göre belirlenecek.

İspanya cari fazlası tırmanışını sürdürüyor

İspanya ekonomisi, 2025 Nisan’ında cari fazla rakamlarında dikkat çekici bir artış gösterse de, yılın ilk dört aylık toplamında önceki yıla göre önemli bir daralma yaşadı. Bu durum, ülkenin dış ticaret dinamiklerindeki karmaşık tabloyu gözler önüne …

OSS’de Ali Özçete yeniden başkan: Güven tazeledi

Dernekten yapılan açıklamaya göre, derneğin 2025 yılı Olağan Seçimli İdari ve Mali Genel Kurulu gerçekleştirdi. Genel Kurul toplantısında Ali Özçete, Ufuk Çilek, Emirhan Silahtaroğlu, Fatih Odabaşılar, Cemal Çobanoğlu, Emre Şahin, Halit Başbuğ …

Nadir toprak krizi: Çin kısıtlamaları dünya çapında otomobil fabrikalarını kapatabilir

CNBC, Pekin’in küresel tedarik zincirlerindeki hakimiyetinin, gümrük vergisi savaşının patlak vermesiyle belirginleştiğini ve örneğin otomotiv endüstrisi gibi sektörlerde Çin’in nadir toprak elementlerine yönelik ticaret kısıtlamalarının, en büyük …