Rusya: “Kiev ile ön koşulsuz doğrudan müzakereden yanayız”

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, BRICS Toplantısında Konuştu

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde gerçekleştirilen BRICS ülkeleri dışişleri bakanları toplantısı sonrasında Rus basınına açıklamalarda bulundu. Lavrov’un açıklamaları arasında, Ukrayna’nın 30 günlük koşulsuz ateşkes çağrısı ve Rusya’nın bu konudaki tutumu da yer aldı.

Lavrov, Ukrayna’nın geçici ateşkese karşı çıkmasını ve sonrasında derhal ateşkes çağrısı yapmasını eleştirerek, “Bu nedenle ateşkes çağrılarının bedelini biliyoruz.” dedi. Rusya’nın Ukrayna ile doğrudan müzakerelerin başlatılmasını desteklediğini vurgulayan Lavrov, ateşkesin Kiev’in askeri kapasitesini güçlendirmek için kullanılmasını eleştirdi.

Lavrov, üçüncü dünya savaşının kabul edilemez olduğunu belirterek, bu konudaki endişelerin ABD yönetimi ve BRICS ülkeleri tarafından paylaşıldığını söyledi. Ayrıca, Moskova-Washington diyaloğunun sadece normale dönüş olduğunu ve birçok müttefik ülkenin bu durumu olumlu karşıladığını belirtti.

Rusya’nın BM Güvenlik Konseyi reformunu desteklediğini ifade eden Lavrov, BRICS’in genişleme sürecinin devam edeceğine inandığını ve bu süreçte birliğin yeni yapıya geçmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Lavrov, birliğe üyelik için talep artışının nasıl ele alınacağını değerlendireceklerini söyledi.

“GENİŞLEME SÜRECİNİN DEVAM EDECEĞİNE ŞÜPHE YOK”

Related Posts

Sahte pasaport ve kimlikle dolandırıcılık: 1,5 milyon euro’luk arsası satıldı

Almanya’da yaşayan Ümmü Demirkıran, Antalya’nın Alanya ilçesinde 1,5 milyon euro değerindeki arsasının sahte kimlik kullanılarak satıldığını iddia etti.

Murat Kurum’la görüşmesi çok tartışılmıştı: TİP Samandağ Belediye Başkanı Karaçay’dan açıklama geldi

Hatay’da TİP’li Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u ziyaret etti. Bu görüşme tartışmalara neden oldu. Karaçay’dan konuya ilişkin açıklama geldi.

BUDO seferlerine fırtına engeli

Marmara Bölgesi’nde etkili olan fırtına nedeniyle İstanbul ile Bursa arasında işletilen deniz otobüslerinin 8 seferi iptal edildi.

PKK’nın fesih kongresi ne zaman?

Terör örgütü PKK’nın fesih kongresinin bu ay sonunda toplaması bekleniyordu. Ancak terör örgütünün Yürütme Komitesi fesih kongresinin toplanabilmesi için güvenli bir ortamın oluşturulması ve elebaşı Abdullah Öcalan’ın bizzat kongreyi yürütmesi gerektiğini duyurdu. Konuya ilişkin DEM Parti’den açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yaşamını yitiren Arapça öğretmenine veda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arapça öğretmeni Ahmet Kahraman için düzenlene cenaze törenine katıldı. Erdoğan, kılınan cenaze namazının ardından Kahraman’ın tabutuna omuz verdi.

Otoyolda korku dolu anlar: Alevlere teslim oldu

Mersin’de bir otomobil, seyir halindeyken yanmaya başladı. Otomobildeki yangın ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir