Lübnan’da kırılgan ateşkese çözüm aranıyor

ABD Özel Temsilcisi Amos Hochstein, Suudi Arabistan’ı ziyaret ettikten sonra Pazartesi günü Beyrut’a gelerek Lübnan’daki gelişmeleri taraflarla görüşecek.

Hochstein, Hizbullah ve İsrail arasındaki anlaşmayı korumak için adımlar atacak ve ABD öncülüğünde gerçekleşecek izleme komitesinin toplantısında rol alacak.

Fransa, BM barış gücü misyonu, Lübnan ve İsrail temsilcilerinden oluşan komisyon, çıkan haberlere göre ateşkes süresini uzatmayı görüşecek.

Al-Akhbar gazetesine göre, 60 günlük süre Nisan ayına kadar uzatılabilir ancak Lübnanlı yetkililer bu duruma tepki gösterdi.

İsrail’in ateşkesi ihlal ettiği iddialarıyla ilgili gelişmeler ise devam ediyor. Hochstein’in, Lübnan ordusu komutanı Aoun ve Cumhurbaşkanı Aoun’un seçilmesini teşvik edeceği belirtiliyor.

İsrail’in Lübnan’dan çekilmemesi halinde anlaşmanın devam edemeyeceğini söyleyen Hochstein, Lübnan’ın yeniden inşası için de fon sağlanmasını şart koşuyor.

Related Posts

DEM’den ‘bu tarihi ana şahit olun’ daveti

PKK’nın silah bırakma süreciyle ilgili DEM Parti’den açıklama geldi. Açıklamada, “Önümüzdeki hafta Kürdistan Bölgesel Yönetimi topraklarında silahların bırakılması etkinliğine ve bu tarihi ana şahitlik etmek üzere gazetecileri, STK ve siyasi parti temsilcilerini davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

DEM Parti: PKK önümüzdeki hafta silah bırakmayla ilgili adım atacak

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, terör örgütünün önümüzdeki hafta içinde silah bırakmayla ilgili adım atacağını açıkladı.

Naci Görür uyardı: ‘Yediye kadar deprem üretebilir’

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Erzurum’da meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depremin ardından dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Özel İzmir’den Erdoğan’a seslendi: ‘Tunç Soyer kardeşimi satmam’

İzmir’de konuşan CHP lideri Özel, gözaltına alınan Eski İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’e sahip çıktı.

Trump, İsrail’in Gazze’de 60 günlük ateşkesi kabul ettiğini söyledi

Trump, İsrail’in Gazze’de 60 günlük ateşkesi kabul ettiğini söyledi

Erkan Baş açıkladı: TİP’ten ‘Saraçhane’ kararı

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, CHP’nin bu akşam saat 20.00’de Saraçhane’de düzenleyeceği “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingine destek çağrısı yaptı.