Kütüphanelerdeyiz Projesi ile Öğrencilerin Okuma Kültürü Geliştirilecek

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde, ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ kapsamında öğrencilerin okuma kültürünü geliştirmek, yaşadıkları şehirlerdeki kütüphaneleri tanımalarını sağlamak amacıyla ‘Kütüphanelerdeyiz’ projesi hayata geçirildi.

MEB’den yapılan açıklamaya göre; ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ kapsamında hazırlanan Türkçe dersi öğretim programı, öğrencilerin dili yetkin bir şekilde kullanmasını, Türkçenin zenginliklerini keşfetmesini ve dil aracılığıyla Türk kültürünü ve değerlerini benimsemesini hedefliyor. Bu doğrultuda, öğrencilerin okuma kültürünü geliştirmesi, kütüphaneleri tanıması ve kütüphanelerdeki çeşitli atölyelerin öğrenim için kullanılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde ‘Kütüphanelerdeyiz’ projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı kütüphaneleri düzenli olarak ziyaret etmesi ve kütüphanelerin işleyişini yakından tanıması hedefleniyor. Ayrıca atölyesi bulunan kütüphanelerin, öğrenciler için okul dışı öğrenme ortamı olarak kullanılması amaçlanıyor.

DERS İÇERİKLERİ KÜTÜPHANELERDE UYGULAMALI OLARAK İŞLENECEK

Etkinlik kapsamında, öğrenciler için kütüphanelere ziyaret planları oluşturulacak ve kütüphane çalışanlarının rehberliğinde bu kurumların işleyişi tanıtılacak. Ayrıca araştırma yapmak isteyen öğrencilere kitap ödünç alma ve iade süreçleri hakkında bilgi verilecek. Öte yandan okulların belirlediği ders içerikleri, atölye bulunan kütüphanelerde uygulamalı olarak işlenecek. ‘Kütüphanelerdeyiz’ projesi, merkezi olarak tanımlanarak programa katılımcı öğrencilerin ‘sosyal etkinlik modülü’ne kayıtları sağlanacak.

Related Posts

Japonya’nın kuzeyinde 6,1 büyüklüğünde deprem

Deprem oldukça sığ derinlikte kaydedildi, devlet televizyonu NHK’ye göre, sarsıntı sonrası ölü ya da yaralı bildirilmedi

İmamoğlu duyurdu: Yeni bir yolculuğa çıkıyoruz

Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı Aday Ofislerine destek çağrısında bulundu.

Dışişleri’nden İsrailli bakanın sosyal medya paylaşımına tepki

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı’nın Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili sosyal medya paylaşıma dair açıklamada bulundu. Açıklamada “İsrail Dışişleri Bakanı tarafından yapılan sosyal medya paylaşımı, ülkemize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik asılsız iftiralar ve alçakça yalanlardan ibarettir.” ifadelerine yer verildi.

Erdoğan: İsrail’in devlet terörüne karşı bir ortak tedbir alınmak isteniyorsa herkes şapkasını önüne koymalı

Erdoğan: İsrail’in devlet terörüne karşı bir ortak tedbir alınmak isteniyorsa herkes şapkasını önüne koymalı

‘Sigara uyarısı’ sonrası öldürüldü! Türkiye, İZBAN’daki dehşeti konuşuyor: Cemil Tugay’dan açıklama geldi

İZBAN treninde sigara içen M.D’yi uyardığı için saldırıya uğrayıp hayatını kaybeden güvenlik görevlisi Seydihan Alsaç Türkiye’nin gündeminde… İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Kamu düzenini sağlamak için görev başında olan bir güvenlik emekçisinin yaşamını yitirmesi asla kabul edilemez” dedi.

Turizmin suyu çıktı

Avrupa’da son yıllarda yerel nüfusun tepkisini çeken turist yığınları bu kez İspanya’da protesto edildi. Barcelona ve Mallorca adasında yürüyen binlerce kişi, turistlere su sıktı.