Kulağınızda bu sesleri duyuyorsanız dikkat! Uzman doktor, ölümcül bir nedeni olabileceğini açıkladı

Kulaktaki Ritmik Kalp Atışı Sesi Hayati Tehlike Belirtisi Olabilir

Bir uzman doktor, kulakta duyulan ritmik kalp atışı sesinin ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Kulak çınlaması, genellikle kalp atışlarıyla uyumlu tekrarlayan sesler olarak nitelendirilir. Uzman doktor Ahmed Abd Elbary, bu tür seslerin genellikle zararsız olmasına rağmen bir doktor tarafından değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Elbary, kulakta bu tarz bir ses fark edildiğinde derhal bir doktora başvurulması gerektiğini ve çoğu durumun basit bir nedene dayanabileceğini belirtti.

Beyin Anevrizması gibi Ciddi Durumları Tetikleyebilir

Doktorunuz, öncelikle fiziksel muayene ile kalp atışlarını dinleyecek, boyundaki kan damarlarını inceleyecek ve ayrıca işitme testi ile bazı kan değerlerini kontrol edebilir. Gerektiğinde, daha detaylı tetkikler için sizi yönlendirebilir. Elbary, kulak çınlamasının bazen aşırı egzersiz, tiroid problemleri veya kansızlık gibi durumlardan kaynaklanabileceğini belirtirken, daha ciddi durumların arasında beyin anevrizması ve damar tıkanıklıklarının olduğuna dikkat çekti.

Beyin anevrizması, genellikle fark edilmeden büyüyen, kan damarında zayıflıktan kaynaklanan bir çıkıntıdır. Anevrizma patladığında ciddi sonuçlara yol açabilir ve acil müdahale gerektirebilir. Patlama durumunda ani baş ağrısı, ense sertliği, ışığa duyarlılık, bulantı ve kusma gibi belirtiler ortaya çıkabilir.

Doktor, kulağınızda duyulan ritmik sesin bazen artan farkındalıkla ilişkili olabileceğini ve bunun işitme kaybıyla da ilişkili olabileceğini ifade etti. Eğer kulak çınlaması yeni başlamışsa veya şiddetleniyorsa, mutlaka uzman bir görüş almak önemlidir. Genellikle zararsız olsa da, bu tür belirtiler sağlık uzmanları tarafından değerlendirilmelidir.

Related Posts

Ani hava değişimi psikolojinizi bozabilir!

Klinik Psikolog Fulda Koyun Karaçiçek, güneşli havadan birden yağışlı havaya geçme gibi dalgalanmaların psikoloji üzerinde çok büyük etkilere sahip olduğunu belirterek, “Beyindeki serotonin düzeyleri değişebilir. Bu da motivasyon bozukluğuna, huzursuzluğa ve hafif depresif belirtilere yol açabilir” dedi.

Romatizmanız baharla alevleniyorsa nedeni bu olabilir!

Romatoloji Uzmanı Doç. Dr. Soner Şenel, mevsim geçişlerinde ve yağışlı havalarda romatizmal hastalıklarda artış yaşandığını belirtti. İşte iltihaplı romatizmanın bu dönemlerde neden tetiklendiğine dair önemli bilgiler…

Takma kirpik kullanımında göz sağlığına dikkat! Yapıştırıcıları alerjiye yol açabiliyor

Takma kirpik yapıştırıcıları ve kirpik kıvırma aletlerinin mikropların çoğalmasına neden olabileceğini de dile getiren Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programı Başkanı Öğr. Gör. Birgül Erbaş, takma kirpik ve kirpik kıvırıcı kullanımı konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Aşırı aktif mesane kadınları tehdit ediyor! Ani idrar yapma isteği en tipik belirtisi

“Ani idrarım geldi, yetişemedim”, “Çok sık idrara çıkıyorum, böbreklerim iyi çalışıyor”, “Evden çıkmadan önce mutlaka tuvalete girerim” Günlük hayatımızda yaşadığımız veya çevremizden sıkça duyduğumuz bu yakınmalar, toplumda “aşırı aktif mesane” olarak bilinen mesane hiperaktivitesi hastalığının sinyali olabilir.

Yanlış diş ipi, diş eti çekilmesine neden olabilir! Doğru olanı nasıl seçilir?

Çoğu hekim düzenli olarak diş ipi kullanılmasını önerse de diş ipi kullanımı hakkında bilmediğiniz birçok şey olabilir. Örneğin tüm diş tipleri için uygun tek bir diş ipi yoktur ve diş ipi kullanmanın teknikleri vardır. Diş ipi kullanımına dair muhtemelen bugüne dek duymadığınız detayları sizler için derledik!

Güzellik algısı değişti! Estetik yaptırırken bu hatalara düşmeyin

Instagram ve TikTok gibi sosyal medya platformları, günümüzde güzellik anlayışını köklü bir şekilde değiştirdi. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Nihal Üstün, toplumumuzda estetik yaptırmak isteyenlerin en sık düştüğü 5 hatayı anlattı.