Kıbrıs gidiyor aksakallı nerede?

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal’dan Türk Dış Politikasına Sert Eleştiri

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Kazakistan, Türkmenistan ve Özbekistan’ın Lefkoşa’nın Rum kesiminde büyükelçilik açarak Güney Kıbrıs’ı “Kıbrıs Cumhuriyeti” olarak tanımasını, “Türk dış politikasının iflası” olarak niteledi. Uysal, “AKP sadece bu ülkenin asırlık birikimini satmakla kalmadı, Kıbrıs’ı da gözden çıkardı” ifadelerini kullandı.

“Aksakallı Binali Bey nerede?” diye soran Uysal, SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ülke, AKP’nin tayin ettiği bir gündemi konuşurken, vatandaş AKP iktidarı ve Erdoğan’ın suni gündemlerine maruz bırakılırken, ya bir torba yasa ile özgürlükler törpülenir ya bir devlet malı, kamu malı daha peşkeş çekilir ya da AKP’nin beceriksizliği ile bir milli dava daha terk edilir. Türk Devletleri Teşkilatı’na danışma kurulu olarak görev yapan, başkanlığını AKP’nin eski başbakanı Binali Yıldırım’ın yaptığı ‘Aksakallar Konseyi’ bu feci durum karşısında nasıl tepki verdi? Ülkenin güvenliğini satanlar, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin varlığını kaça sattı?”

Related Posts

İmamoğlu duyurdu: Yeni bir yolculuğa çıkıyoruz

Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı Aday Ofislerine destek çağrısında bulundu.

Dışişleri’nden İsrailli bakanın sosyal medya paylaşımına tepki

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı’nın Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili sosyal medya paylaşıma dair açıklamada bulundu. Açıklamada “İsrail Dışişleri Bakanı tarafından yapılan sosyal medya paylaşımı, ülkemize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik asılsız iftiralar ve alçakça yalanlardan ibarettir.” ifadelerine yer verildi.

Erdoğan: İsrail’in devlet terörüne karşı bir ortak tedbir alınmak isteniyorsa herkes şapkasını önüne koymalı

Erdoğan: İsrail’in devlet terörüne karşı bir ortak tedbir alınmak isteniyorsa herkes şapkasını önüne koymalı

‘Sigara uyarısı’ sonrası öldürüldü! Türkiye, İZBAN’daki dehşeti konuşuyor: Cemil Tugay’dan açıklama geldi

İZBAN treninde sigara içen M.D’yi uyardığı için saldırıya uğrayıp hayatını kaybeden güvenlik görevlisi Seydihan Alsaç Türkiye’nin gündeminde… İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Kamu düzenini sağlamak için görev başında olan bir güvenlik emekçisinin yaşamını yitirmesi asla kabul edilemez” dedi.

Turizmin suyu çıktı

Avrupa’da son yıllarda yerel nüfusun tepkisini çeken turist yığınları bu kez İspanya’da protesto edildi. Barcelona ve Mallorca adasında yürüyen binlerce kişi, turistlere su sıktı.

‘Turgut Altınok’ soruşturmaları: AKP’li ismin 6 dosyası savcılıkta

Ankara’nın Keçiören ilçesinde uzun yıllar belediye başkanlığı yapan ve son yerel seçimlerde AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Turgut Altınok hakkında, görev yaptığı döneme ilişkin 6 ayrı adli soruşturma yürütülüyor.