İstanbul depremi | Bakan Memişoğlu: Panikle dışarı atlayan 32 kişinin tedavisi sürüyor

Bakan Memişoğlu, Sağlık Turizminde Türkiye’nin Bilgi ve Deneyimlerini Paylaştı

Bakan Memişoğlu, sağlık turizminde Türkiye’nin bilgi ve deneyimlerini paylaşmak ve yeni işbirlikleri geliştirmek amacıyla Sağlık Bakanlığı Uluslararası Sağlık Hizmetleri Anonim Şirketi (USHAŞ) organizasyonunda Edirne’de gerçekleştirilen Balkan Ülkeleri Sağlık İş Forumu’nun açılışında konuşma yaptı.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, İstanbul’da meydana gelen depremin ardından yaralanan vatandaşlar hakkında bilgi verdi.

İstanbul Depremi: Hastanelerimizde 32 Yaralımız Var

Bakan Memişoğlu, hastanelerde depremin doğrudan etkisiyle herhangi bir vatandaşın yaralanmadığını açıkladı. “Deprem sırasında ve sonrasında korku ve panikle uzaklaşmaya çalışan vatandaşlarımızın bazıları yaralandı. Şu anda hastanelerimizde 32 yaralı var. Bu yaralıların 28’i İstanbul’da, geri kalanları ise diğer şehirlerimizdedir. Durumları stabil, hayati riskleri bulunmamaktadır. Özellikle travmalara bağlı ortopedik yaralanmalar mevcut.” şeklinde konuştu.

“Sağlık Turizminde Marka Olduk”

Memişoğlu, “Sağlık Bakanlığı olarak üzerinde hassasiyetle durduğumuz en önemli konulardan birini ülkemizin sağlık turizmi alanında markalaşması olarak görüyoruz. Türkiye, sağlık tesislerinin altyapı kapasitesi, sağlık sistemine erişim kolaylığı, hekimlerin yetkinliği ve tecrübeleri sayesinde sağlık alanında önemli bir konumda bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Bakan Memişoğlu, birçok yabancı hastanın Avrupa, Amerika, Orta Doğu ve Asya’dan gelerek Türkiye’de sağlık hizmeti aldığına dikkat çekerek, “Yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşlarımız da sağlık problemlerinin çözümü için Türkiye’de tedavi olmayı tercih etmektedir. HealthTürkiye markasıyla yürüttüğümüz sağlık turizmi faaliyetleriyle önceki yıllarda 3 milyar dolar gelir elde ettik.” dedi.

USHAŞ’ı yeniden yapılandırdıklarını belirten Memişoğlu, “Türkiye’de sağlık sektöründe faaliyet gösteren tüm paydaşları, USHAŞ aracılığıyla uluslararası alanda tanıtıyoruz ve kamu-özel sağlık tesislerinin hizmet kalitesini arttırıyoruz. Özellikle sağlıklı yaşam, geriatri ve termal turizm gibi alanlarda attığımız adımlarla gelecek 4 yıl içinde yıllık 20 milyar dolar gelir hedefliyoruz. Bu doğrultuda paydaşlarımızla işbirliği yaparak önemli reform çalışmaları gerçekleştiriyoruz.” şeklinde konuştu.

Related Posts

AKP’li Efkan Ala anket paylaştı: ‘Vatandaş şunu söylüyor…’

AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala, ‘Terörsüz Türkiye’ diye isimlendirilen sürece ilişkin açıklamalarda bulundu, anket gerçekleştirdiklerini aktardı. Ala, toplumun yüzde 75,9’unun süreci desteklediğini iddia etti.

Şile Belediyesi’ne soruşturma: Başkan Kabadayı’nın aralarında olduğu 6 şüpheli adliyede

Şile Belediyesine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkanı Özgür Kabadayı’nın da aralarında bulunduğu 6 şüpheli adliyeye sevk edildi.

TRT yönetim kurulu değişti

TRT Genel Müdürlüğü’ne yeniden Mehmet Zahid Sobacı, atandı. TRT Yönetim Kurulu Başkanlığı’na ise Prof. Dr. Ferudun Yılmaz getirildi.

Suriye’ye doğal gaz Türkiye üzerinden gidecek! Azerbaycan da petrol arayacak

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakü’ye resmi ziyarette bulunan Suriye’nin geçici yönetiminin Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile görüştü. Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve enerji iş birliği ana gündem maddelerini oluşturdu …

PKK’nın silah bırakması sonrası Erdoğan ile Bahçeli arasında kritik telefon görüşmesi

PKK’nın silah bırakması sonrası Erdoğan ile Bahçeli arasında kritik telefon görüşmesi

Son Dakika… Neçirvan Barzani DEM Parti ile görüşecek

Son Dakika Haberi… IKBY Başkanı Neçirvan Barzani DEM Parti heyeti ile bir görüşme gerçekleştirecek.