İlker Gönen’in avukatından açıklama: Hücresine urgan bıraktılar

‘Yenidoğan Çetesi’ davası sanıklarından doktor İlker Gönen’in cezaevinde intihar ettiği iddiası üzerine cezaevi personeli hakkında soruşturma açılırken, konuya ilişkin Gönen’in avukatında açıklama geldi.

Avukat Aydın Mantar, X hesabındaki açıklamada, müvekkilinin hücresine ip (urgan) bırakıldığını öne sürdü.

Mantar, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Müvekkilime, ağabeyime onun isteği ve iyiliği üzerine söz verdiğim için daha önce bahsetmemek zorunda olduğum bir husus var. 2. Duruşma devam ederken geçici olarak kaldıkları yüksek güvenlikli Marmara Kapalı Cezaevi’nde duruşmadan döndüğünde hücresinde ip (urgan) bıraktılar. Bunu benim zorlamalarım üzerine söyledi. Bu konuda derhal tutanak tutmak istediğimi, sorumluların cezalandırılması için gereken neyse yapmak istediğimi söyledim.

Ancak kendisinin tutulduğu yerin koridorlarında diğer cezaevlerindeki gibi kamera olmadığını, bu nedenle korktuğunu şu sözlerle anlattı: ‘Bir sabah abin kendini astı dediklerinde hiçbir şey yapamaz, hiçbir şey ispat edemezsin.’ Israrlarıma rağmen bana, bu konuyu ailesi dahil kimseyle paylaşmam yönünde söz verdirdi. Bu şüphesinin gerçekleşip gerçekleşmediğini bu aşamada bilemiyorum. Aksi olsa bile bu psikolojik işkence ile onun, bu eyleme sürüklendiğini ifade etmek, tarihe not düşmek istedim.”

Related Posts

Son dakika… İran Meclisi’nden Hürmüz Boğazı’nı kapatma kararı

İran Meclisi, Hürmüz Boğazı’nı kapatma kararını onayladı. Milli Güvenlik Yüksek Konseyi’nin meclis kararını onaylaması halinde, Hürmüz Boğazı kapanacak. Uzmanlara göre, dünya petrol ticaretinin can damarlarından biri olarak tanımlanan Hürmüz Boğazı’nın kapanması, küresel petrol fiyatlarında ciddi artışa yol açabilir.

Hasadı başladı, tarlalar dolup taştı: Çiftçi bu yılki rekolteden memnun

Türkiye’nin önemli üretim merkezlerinden Iğdır’da hasadına başlanan kayısı, Avrupa, Rusya, Gürcistan ile Azerbaycan’a ihraç ediliyor. Bu yıl artan rekolte çiftçinin yüzünü güldürdü.

Trump: İran Cumhurbaşkanı ile görüşmek için Türkiye’ye gelebilirim

ABD ve İran medyasında, Başkan Donald Trump’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile doğrudan görüşmek için Türkiye’ye gelebileceğini söylediği iddia edildi. Ayrıca Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta düzenlenen G7 Zirvesi sırasında Trump’ı arayarak ertesi gün İstanbul’da taraflar arasında bir toplantı düzenlenmesini teklif ettiği kaydedildi.

Malatya’da otomobil bariyerlere çarptı: Ölü ve yaralılar var

Malatya’da otomobilin bariyerlere çarpması sonucu 1 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı.

Suriye’de Beşar Esad’ın kuzeni tutuklandı!

Suriye eski Devlet Başkanı Beşar Esad’ın kuzeni Vesim Esad, yönetimi ele geçiren Suriye’nin geçici yönetiminin İçişleri Bakanlığı tarafından tutuklandı. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Vesim’in, Genel İstihbarat …

İran’dan geri adım: ‘Uranyum zenginleştirmeye gelecek limitleri görüşmeye hazırız’

İran, uranyum zenginleştirmeye sınırlama getirilmesini tartışmaya açık olduğunu duyurdu. Tahran, İsrail saldırıları devam ederken ABD ile görüşmeyi reddediyor ve E3 ülkelerinin önerilerini bekliyor.