Hasadı başladı, tarlalar dolup taştı: Çiftçi bu yılki rekolteden memnun

Iğdır’da Hasat Başladı: Bu Yıl Verim Beklentilerin Üzerinde!

Doğal güzellikleri ve özel iklimiyle tanınan Iğdır, kayısı üretimiyle adından söz ettiriyor. Kent genelinde bulunan yaklaşık 500 bin kayısı ağacı, özellikle kendine özgü aromasıyla bilinen Iğdır şalağı türündendir.

Iğdır şalağı, kalitesine göre seçilerek sepetlenir ve hem iç piyasada hem de Avrupa ülkeleri, Azerbaycan, Gürcistan ve Rusya gibi ülkelere ihraç edilir.

Bu yıl olumlu hava koşulları ve afetlerin olmayışı sayesinde, kayısı hasadından beklenenden fazla verim elde ediliyor.

– “İnşallah 40 Bin Tonun Üzerinde Hasat Bekleniyor”

Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Tingiş, üreticilerin hasada başladığını ve fiyatların iyi olduğunu belirtti. Tingiş, “Bu yıl meyve tutumları çok fazla olduğu için, inşallah 40 bin tonun üzerinde hasat bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Kayısı hakkında bilgi veren Tingiş, “Iğdır şalağı genellikle sofralık olarak tüketilir çünkü sulu kurutmaya uygun değildir. Lezzeti ve aroması çok güzel olan kayısı, kurutma işlemi için uygun değildir ve genellikle 1 ay gibi kısa bir sürede tükenir.” dedi.

– “Bu Yıl Hasat Daha Verimli Geçiyor”

Ahmet Tingiş, bu yılki hasadın geçmiş yıllara göre daha verimli geçtiğini belirterek, “2025 yılında mevsim ve iklimin olumlu gitmesi, ağaçların meyve tutumunu artırdı. Dolu veya afet gibi olumsuzluklarla karşılaşmamamız normalde 200 kilogram verim alınan ağaçlardan bu yıl 300-350 kilogram verim elde etmemizi sağladı. Meyvelerin boyutu biraz küçük olabilir ancak kilogram olarak verim oldukça artmış durumda.” şeklinde açıklamada bulundu.

Related Posts

Resmî Gazete’de bugün (24 Haziran 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (24 Haziran 2025 Resmî Gazete kararları)

Muharrem İnce’nin yarın CHP’ye katılması bekleniyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in geçen hafta ziyaret ettiği Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin yarın grup toplantısına katılarak CHP’ye katılması bekleniyor.

Son dakika… İran Meclisi’nden Hürmüz Boğazı’nı kapatma kararı

İran Meclisi, Hürmüz Boğazı’nı kapatma kararını onayladı. Milli Güvenlik Yüksek Konseyi’nin meclis kararını onaylaması halinde, Hürmüz Boğazı kapanacak. Uzmanlara göre, dünya petrol ticaretinin can damarlarından biri olarak tanımlanan Hürmüz Boğazı’nın kapanması, küresel petrol fiyatlarında ciddi artışa yol açabilir.

Trump: İran Cumhurbaşkanı ile görüşmek için Türkiye’ye gelebilirim

ABD ve İran medyasında, Başkan Donald Trump’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile doğrudan görüşmek için Türkiye’ye gelebileceğini söylediği iddia edildi. Ayrıca Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta düzenlenen G7 Zirvesi sırasında Trump’ı arayarak ertesi gün İstanbul’da taraflar arasında bir toplantı düzenlenmesini teklif ettiği kaydedildi.

Malatya’da otomobil bariyerlere çarptı: Ölü ve yaralılar var

Malatya’da otomobilin bariyerlere çarpması sonucu 1 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı.

Suriye’de Beşar Esad’ın kuzeni tutuklandı!

Suriye eski Devlet Başkanı Beşar Esad’ın kuzeni Vesim Esad, yönetimi ele geçiren Suriye’nin geçici yönetiminin İçişleri Bakanlığı tarafından tutuklandı. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Vesim’in, Genel İstihbarat …