Esir takasında ikinci tur

İsrail ve Filistin Arasında Esir Takası Gerçekleşiyor

Geçtiğimiz cuma günü Hamas, Karina Ariev, Daniella Gilboa, Naama Levy ve Liri Albag isimli dört İsrailli rehinenin serbest bırakılacağını duyurdu. Bu olayın ardından gözler şimdi Ofer Hapishanesi’ne çevrildi, çünkü İsrail, 200 Filistinli mahkumu hapishaneden serbest bırakmayı planlıyor.

Görüntülerin yayınlanmasının ardından, Gazze’den İsrail’deki Kerem Şalom sınır kapısına giden Kızılhaç’a ait araçların yola çıktığı gösterildi. Kızılhaç, dört İsrailli rehinenin serbest bırakılmasının ardından Filistinli mahkumların Gazze’ye taşınmasına yardımcı olacak.

Bazı mahkumlar Batı Şeria’ya gönderilirken, diğerleri Gazze’ye transfer edilecek. Hamas, takasın gerçekleşeceği bölgeye güvenlik amacıyla çok sayıda milis gönderdi. Takasın yapılacağı yere Hamas ve Filistin bayrakları asıldı ve “siyonizm kazanamayacak” yazılı pankartlar açıldı.

Cumartesi günü, Hamas 200 Filistinli mahkumun daha serbest bırakılacağını açıkladı. Takas anlaşmasına göre, İsrail her kadın asker rehine karşılığında 50 Filistinli mahkumu serbest bırakmayı kabul etti.

Hamas Tutsaklar Medya Ofisi, ateşkes anlaşması gereği 120 müebbet hapis cezası almış ve 80 uzun süreli hapis cezasına çarptırılmış toplam 200 mahkumun serbest bırakılacağını belirtti.

İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, “Rehinelerin serbest bırakılması anlaşmasının ikinci aşaması öncesinde, Gazze Şeridi’nden İsrail’e dönen rehinelerin alınması için hazırlıklar tamamlandı. Geri dönen rehineler, belirlenen kabul noktalarında tıbbi bakım ve kişisel destek alacaklar ve daha sonra ailelerine kavuşturulacaklar.” ifadelerine yer verildi.

Esir takası kapsamında dört İsrailli isim serbest bırakıldı ve Kızılhaç araçlarıyla teslim alındı. Şu anda Ofer Hapishanesi’nde 200 Filistinli esirin serbest bırakılması için hazırlıklar devam ediyor.

Related Posts

AKP’li Efkan Ala anket paylaştı: ‘Vatandaş şunu söylüyor…’

AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala, ‘Terörsüz Türkiye’ diye isimlendirilen sürece ilişkin açıklamalarda bulundu, anket gerçekleştirdiklerini aktardı. Ala, toplumun yüzde 75,9’unun süreci desteklediğini iddia etti.

Şile Belediyesi’ne soruşturma: Başkan Kabadayı’nın aralarında olduğu 6 şüpheli adliyede

Şile Belediyesine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkanı Özgür Kabadayı’nın da aralarında bulunduğu 6 şüpheli adliyeye sevk edildi.

TRT yönetim kurulu değişti

TRT Genel Müdürlüğü’ne yeniden Mehmet Zahid Sobacı, atandı. TRT Yönetim Kurulu Başkanlığı’na ise Prof. Dr. Ferudun Yılmaz getirildi.

Suriye’ye doğal gaz Türkiye üzerinden gidecek! Azerbaycan da petrol arayacak

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakü’ye resmi ziyarette bulunan Suriye’nin geçici yönetiminin Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile görüştü. Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve enerji iş birliği ana gündem maddelerini oluşturdu …

PKK’nın silah bırakması sonrası Erdoğan ile Bahçeli arasında kritik telefon görüşmesi

PKK’nın silah bırakması sonrası Erdoğan ile Bahçeli arasında kritik telefon görüşmesi

Son Dakika… Neçirvan Barzani DEM Parti ile görüşecek

Son Dakika Haberi… IKBY Başkanı Neçirvan Barzani DEM Parti heyeti ile bir görüşme gerçekleştirecek.