Erdoğan’ın memleketinde eylem: Rize’nin evladısın ama…

CHP Rize İl Örgütü Asgari Ücrete Tepki Gösterdi

CHP Rize İl Örgütü, Rize Atatürk Meydanı’nda düzenlediği basın açıklamasıyla 22 bin 104 lira olarak belirlenen asgari ücrete tepki gösterdi. Açıklamaya siyasi parti temsilcileri, sendika ve STK temsilcileri ile birlikte vatandaşlar da katıldı.

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Artık yeter hemen seçim, erken seçim istiyoruz. Gelin kaçmayın, erken seçim kararı alın ve halkımıza çektirdiğiniz bu sıkıntılara son verelim. Daha önce de söylediğimiz gibi asgari ücret en az 30 bin lira olsun, emekli ücretleri de en az asgari ücret kadar olsun. Bir kez daha söylüyoruz; geçim yoksa seçim var. Asgari ücret 30 bin TL’nin altında olursa yokuz, olmazsa mücadeleye varız. Bu konudaki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.”

“Vatandaş Sokakta Aç Geziyor”

Cumhurbaşkanına seslenen çay üreticisi Saniye Taşçı, “Cumhurbaşkanıma söylüyorum, 13 lirayla nasıl geçim oluyorsa bize de öğretsin. Biz de aynısını yapalım. 13 lirayla anca 1 simit alıyorsun, başka bir şey yok. 3 tane çocuk istiyor, 13 lira ile 3 çocuk nasıl yetiştireceksin, nasıl okutacaksın? Çocuğum oldu 30 yaşında, onu nasıl evlendireceğim, evlendiremiyorum. Nasıl geçiniyorsa mutfak gider gelirine göre, kendisi de baksın, biz de aynısını yapalım. Gençlerin onu açması lazım, bu gençler kapandı evlere ne yapacaklar? Çoluk çocuğun önünü açsın, açsın, millet aç aç, vatandaş sokakta aç geziyor” diye konuştu.

“Milletin İşi İle Oynamasın”

İfaket Çakır, “Emine Hanıma bu 22 bin lirayı verelim, bakalım bununla nasıl ayı götürecek, yani bununla nasıl çocuk okutulacak, kira nasıl verilecek, pazar nasıl olacak, yani bunalıma sokmayın bizi, milleti intihara sürüklemeyin, kolaylık gösterin. Milletin işi ile oynamasın” şeklinde konuştu.

“Rize’nin Evladısın Ama…”

Ahmet Çelik adlı yurttaş, “Sayın Cumhurbaşkanım, Rize’nin evladısın ama bak, 200 lira bir poşet bir peynir oldu, 200 bir teneke yağ oldu 300 lira. Bu halk ne edecek, şaşırdı kaldı. İyi bak, iyi düşün, asgari ücreti de 30 bin lira yap ve emekli maaşını da yap, bir şeyler daha, millet rahat etsin, daha ne diyeyim” dedi.

Related Posts

AKP’li Efkan Ala anket paylaştı: ‘Vatandaş şunu söylüyor…’

AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala, ‘Terörsüz Türkiye’ diye isimlendirilen sürece ilişkin açıklamalarda bulundu, anket gerçekleştirdiklerini aktardı. Ala, toplumun yüzde 75,9’unun süreci desteklediğini iddia etti.

Şile Belediyesi’ne soruşturma: Başkan Kabadayı’nın aralarında olduğu 6 şüpheli adliyede

Şile Belediyesine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkanı Özgür Kabadayı’nın da aralarında bulunduğu 6 şüpheli adliyeye sevk edildi.

TRT yönetim kurulu değişti

TRT Genel Müdürlüğü’ne yeniden Mehmet Zahid Sobacı, atandı. TRT Yönetim Kurulu Başkanlığı’na ise Prof. Dr. Ferudun Yılmaz getirildi.

Suriye’ye doğal gaz Türkiye üzerinden gidecek! Azerbaycan da petrol arayacak

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakü’ye resmi ziyarette bulunan Suriye’nin geçici yönetiminin Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile görüştü. Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve enerji iş birliği ana gündem maddelerini oluşturdu …

PKK’nın silah bırakması sonrası Erdoğan ile Bahçeli arasında kritik telefon görüşmesi

PKK’nın silah bırakması sonrası Erdoğan ile Bahçeli arasında kritik telefon görüşmesi

Son Dakika… Neçirvan Barzani DEM Parti ile görüşecek

Son Dakika Haberi… IKBY Başkanı Neçirvan Barzani DEM Parti heyeti ile bir görüşme gerçekleştirecek.