CHP’nin ‘Özgür Özel’e yapılan saldırı araştırılsın’ önerisi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

CHP’den verilen araştırma önergesi AKP ve MHP’li milletvekillerince reddedildi

CHP’nin TBMM Genel Kurulu’nda CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yapılan fiziki saldırının detaylarına ışık tutacak araştırma önergesi, AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Saldırının planlı ve yönlendirilen bir eylem olduğunu belirten CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bu saldırı tesadüfi değil, basit bir güvenlik açığı da değil; bu, doğrudan siyasal bir mesajı olan, organize edilmiş planlı bir eylemdi. Siyasal iktidarın sınırlarını test etmeyi amaçlayan bu deneme, CHP lideri üzerinden İstanbul’un merkezinde gerçekleşti. Bu olay bir ilk değil, birinci derece güvenlik önlemlerinin alınması gereken bir yer ve zamanda, MİT, Emniyet ve Jandarma tarafından koordineli bir şekilde çalışılması gerekiyordu, ama maalesef, iki evladı katleden bir kişi hiçbir engelle karşılaşmadan tüm güvenlik önlemlerini aşarak alana girmeyi başardı.”

Olayın detaylarından saldırının rastlantı olmadığının anlaşıldığına dikkat çeken Bakan, saldırganın giydiği deri ceketi, üzerindeki fotoğrafı ve geçmişteki açıklamalarını referans göstererek saldırının önceden planlanmış olabileceğine dair ciddi işaretler olduğunu belirtti.

Bakan, saldırının muhalefete, kurumsal denge gücüne ve halk nezdindeki temsil gücüne yönelik olduğunu vurgulayarak, siyaseti düşmanlaştıran ve tehditleri olağanlaştıran siyasal iklimin saldırganlara cesaret verdiğini sözlerine ekledi. Ayrıca, saldırının sadece bireysel bir faille sınırlı olmadığını, onu cesaretlendiren ve yönlendiren sistemin de sorumlu olduğunu belirtti.

Bakan, “Bu gerçekle yüzleşilmezse, benzer saldırıların yaşanma olasılığı yüksek.” dedi.

Related Posts

Alkollü Sürücüye 5 Yıl Ehliyet Ceazası

Aksaray’da kaçan alkollü sürücü, polis tarafından durdurularak 5 yıl ehliyetine el konuldu.

Bengisu Avcı, Ocean’s 7’de Kuzey Kanalı’nı başarıyla geçti

İskoçya arasındaki 13 derecelik suda 10 saatten fazla tam 41.2 kilometre kulaç atan Bengisu Avcı, Ocean’s 7 meydan okumasında altı parkur geçen ilk Türk oldu.

Bengisu Avcı, Ocean’s 7’de Kuzey Kanalı’nı başarıyla geçti

İskoçya arasındaki 13 derecelik suda 10 saatten fazla tam 41.2 kilometre kulaç atan Bengisu Avcı, Ocean’s 7 meydan okumasında altı parkur geçen ilk Türk oldu.

Korkunç ölüm: Tamircileri izlerken başı damper kapağına sıkıştı

Kocaeli’de kamyonunu tamir için sanayi sitesine götüren şoförün, takozun kayması sonucu başı damper kapağına sıkıştı. Şoför, olay yerinde öldü.

Aliyev Rusya’dan tazminat istedi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 2024’ün Aralık ayında Rus hava sahasında vurularak Kazakistan’a düşen yolcu uçağıyla ilgili ilk kez açık konuştu. Olaydan yedi ay geçmesine rağmen Rusya’dan resmi bir yanıt alamadıklarını belirten Aliyev, “Biz ne olduğunu biliyoruz. Suçlarını itiraf etsinler, sorumlular cezalandırılsın” dedi.

Diyarbakır’da Çocuklara Eziyet: H.A. Gözaltında

4 üvey kardeşine eziyet ettiği iddia edilen H.A., Diyarbakır’da gözaltına alındı.