Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’ndan müzikal keşfe davet

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası: Müzikal Keşfe Davet

Bursa(İGFA) – Oktay Zülfikarov’un derin anlamlar taşıyan eseri “Şanlan Benim Ey Halkım” ile başlayacak olan konser, halkına duyulan sevgi ve bağlılığın güçlü bir müzik diliyle ifade edildiği etkileyici bir yapıt sunacak. Ardından sahne alacak olan Hacı Hanmemmedov’un Tar Konçertosu, Azerbaycan müziğinin geleneksel tınılarını modern orkestrasyonla buluşturan bireysel duyguları yoğun bir şekilde işleyen keyifli bir eser olacak. Konçerto, ünlü Azerbaycanlı tar sanatçısı Sahib Paşazade tarafından icra edilecek ve izleyicilere unutulmaz anlar yaşatacak.

Programın devamında, Kara Karayev’in “Leyla ve Mecnun Suiti” ile bir halk hikayesinin evrensel trajedisi müzikle buluşacak. Aşkın, fedakarlığın ve insanlığın ortak duygularını güçlü bir şekilde yansıtarak dinleyicileri derinden etkileyecek olan bu eser, konserin en duygusal anlarından biri olacak.

Konserin finalinde ise Çaykovski’nin ölümsüz eseri “Romeo ve Juliet Suiti” yer alacak. Leyla ile Mecnun’un dramatik ezgilerinin ardından Çaykovski’nin romantik tınıları, iki büyük aşk hikayesini birleştirerek zamansız bir müzikal bütünlük sunacak.

Uluslararası başarılarıyla adından söz ettiren ve Azerbaycan Filarmoni Orkestrası’nın daimi şefi olan Fuad İbrahimov’un yöneteceği konser, müzikseverlere unutulmaz bir deneyim yaşatmaya hazırlanıyor.

Related Posts

Gazeteci Timur Soykan gözaltına alındı

Gazeteci Timur Soykan, sosyal medya paylaşımları sebebiyle gözaltına alındı.

Peugeot, Citroen, Opel ve Fiat araçları geri çağrılıyor! Zincir kopuyor, araba aniden duruyor!

Otomotiv devi Stellantis, 2017-2023 yılları arasında üretilen bazı dizel motorlu araçlarını geri çağırma kararı aldı. Geri çağırmanın sebebi olarak, kam mili zincirinde meydana gelen aşınma gösterildi. Bu sorun, araçlarda ses yapmasına ve en kötü durumda zincirin kopmasına yol açabileceği için geri çağırma işlemi yapılacak. Söz konusu karar, Avrupa genelinde birçok aracı etkiliyor.

DEM’den ‘bu tarihi ana şahit olun’ daveti

PKK’nın silah bırakma süreciyle ilgili DEM Parti’den açıklama geldi. Açıklamada, “Önümüzdeki hafta Kürdistan Bölgesel Yönetimi topraklarında silahların bırakılması etkinliğine ve bu tarihi ana şahitlik etmek üzere gazetecileri, STK ve siyasi parti temsilcilerini davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

DEM Parti: PKK önümüzdeki hafta silah bırakmayla ilgili adım atacak

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, terör örgütünün önümüzdeki hafta içinde silah bırakmayla ilgili adım atacağını açıkladı.

Naci Görür uyardı: ‘Yediye kadar deprem üretebilir’

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Erzurum’da meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depremin ardından dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Özel İzmir’den Erdoğan’a seslendi: ‘Tunç Soyer kardeşimi satmam’

İzmir’de konuşan CHP lideri Özel, gözaltına alınan Eski İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’e sahip çıktı.