Borsa İstanbul’da teknoloji zirvesi: DevSecOps başladı

BT Derneği Yönetim Kurulu Başkanı: Güvenli Yazılım Geliştirme Süreçleri DevSecOps Days Etkinliğinde Tartışılacak

Gong töreni öncesi konuşan BT Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serttaş, DevSecOps Days etkinliğinde, güvenli yazılım geliştirme süreçlerini tartışmanın yanı sıra güvenliğin kendisini sistem tasarımının ayrılmaz bir parçası haline getiren yolu yeniden tanımlamak için toplandıklarını belirtti. Serttaş, yapay zekanın artık sadece algoritmik bir oyuncağın ötesinde olduğunu ifade ederek, “Hayatımızın her köşesine nüfuz eden öneri sistemlerinden siber güvenlik önlemlerine kadar, kod analizinden operasyonel otomasyona kadar her yerde izlerini görüyoruz. Bu yüzden Amerika ve Japonya’dan uluslararası uzmanlar ile ülkemizin bilgi teknolojisi liderlerini aynı sahnede buluşturuyoruz.” dedi.

“Finans Sektöründe Bilgi Teknolojilerinin Etkin Kullanımı Önemli”

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Erdinç Tutam da etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ve Borsa İstanbul’da olmasını çok önemsediklerini vurgulayarak, “Borsa İstanbul olarak her zaman teknoloji trendlerini ve teknolojik gelişmeleri takip etmeye çalıştık. Bunu bütün sistemlerimizde uygulamaya çalıştık. Bugünkü etkinliğin de bu kapsamda değerlendirmesini düşünüyoruz. Finans sektöründe bilgi teknolojilerinin etkin kullanımı bir rastlantı değil. Bu aslında finans ekosisteminin temel bir ihtiyacıdır.” dedi.

“Nihai Karar Verici İnsandır”

Takasbank Genel Müdür Yardımcısı Taşkın Özer ise DevSecOps’un yazılım geliştirmeyi, güvenliği ve operasyonu birbirine entegre eden bir kültür ve bir metodoloji olduğunu söyleyerek, “Yapay zeka, tekrarlayan görevleri otomatikleştirerek güvenlik uzmanlarımızın ve geliştiricilerimizin daha stratejik, analitik ve yaratıcı işlere odaklanmasına olarak sağlamaktadır. Ancak unutmayalım ki yapay zeka yalnızca bir araçtır ve nihai karar verici her zaman insan olacaktır.” diye konuştu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilgi Güvenliği Daire Başkanı Burcu Doğan Kasacı, etkinliğin, teknolojinin güvenlikle nasıl entegre biçimde geliştirilebileceğini tartışmak açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Related Posts

Çin’den lazer devrimi: Uydu vurabilecek güçte kristal geliştirildi

Çinli bilim insanların geliştirdiği yeni kristal ile yörünge uydularını vurabilecek bir lazer silahı üretilebilir.

WhatsApp’ta reklam dönemi başlıyor

WhatsApp’ta reklam dönemi başlıyor

Microsoft’tan uyarı: 1 Ağustos’ta bütün şifreler silinecek

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, dijital güvenlikte yeni bir döneme giriyor. Şirket, yıllardır şifre yöneticisi olarak kullanılan Authenticator uygulamasında artık şifre desteğini tamamen sonlandırma kararı aldı. Haziran ayında şifre ekleme …

YouTube’da video izlerken virüs tuzağına düştüler: Yeni tehlikeye sakın tıklamayın

Yıllardır kullanıcıları kandırmaya çalışan sahte virüs reklamları, şimdi Google’ın dev video platformuna taşındı. iOS arayüzünü taklit eden bu sahte uyarılar, panik yaratıp zararlı yazılımlar yükletmeyi amaçlıyor. Üstelik arkasındaki uygulama, App Store’da üst sıralarda yer alıyor ve hedefte özellikle ileri yaştaki kullanıcılar var.

Yapay zekanın cevapları hasta etmeye başladı: Uzmanlar detayları inceliyor

“Sana nasıl yardımcı olabilirim?” diye başlayan cümleler, artık tehlikeli bir sona da götürebiliyor. Stanford Üniversitesi’nin yeni araştırması, yapay zekâ sohbet botlarının ruh sağlığı konularında sadece yetersiz değil, zaman zaman zararlı olabildiğini gözler önüne serdi.

Eriyen buzullar yanardağları uyandırabilir

İklim değişikliğinin etkileri, dünya genelinde yüzlerce yanardağın uyanmasına yol açabilir ve bu durum küresel ısınmanın etkilerini daha da kötüleştirebilir.Bilim insanlarının son yaptığı modellemelere göre, Patagonya buzullarının altında bulunan magma hareketlenebilir ve buzulların geri çekilmesi, bölgedeki volkanların aktif hale gelmesine neden olabilir.