Barzani: PKK’nın Suriye’deki varlığı büyük bir sorundur

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) lideri Mesut Barzani, Erbil tabanlı Şems TV’ye güncel konular üzerine yorumlarda bulundu.

Suriye’de Esad rejiminin zayıflama belirtilerinin dikkat çekici olduğunu ancak rejimin bu kadar erken çökmeyeceğini belirten Barzani, “Aslında rejim 2011’de çözülüyordu ancak İran, Rusya ve Lübnan Hizbullahı rejimi ayakta tuttu.” şeklinde konuştu. Barzani ayrıca, “Şimdiye kadar Suriye yetkililerinden duyduklarımız umut verici ancak bunun pratiğe yansıması gerektiğini ümit ediyoruz. Yeni Suriye yönetiminin Kürt meselesini anlamasını bekliyoruz. Kürtler de bu ülkede haklarını barışçıl yollarla ve diyalog yoluyla almaya çalışmalı ve sorunlarını çözmelidir.” dedi.

“PKK’NIN SURİYE KÜRTLERİNİ BIRAKMA ZAMANI GELDİ” Kamışlı’ya zamanında ve uygun bir fırsatta gitmek istediğini belirten Barzani, “PKK’nın Suriye Kürtlerini bırakma vakti geldi. PKK’nın Suriye’deki varlığı büyük bir sorundur.” ifadelerini kullandı. Barzani ayrıca Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) hükümetin kurulmasıyla ilgili olarak herhangi bir vetosu olmadığını ve kabine oluşumunun en fazla 2 ay süreceğini, Irak seçimlerine kadar gecikmeyeceğini söyledi.

“KÜRTLER VE TÜRKLER ARASINDA KARDEŞLİĞİ VURGULADIK” IKBY ile Türkiye arasındaki ilişkilerin olumlu olduğunu ve bunun bölgede barışa katkı sağlayacağını umduğunu belirten Barzani, “Resmi toplantılarda hep Kürtler ve Türkler arasındaki kardeşliği vurguladık. Bu, Türkiye’de yeni bir terminolojidir ve daha önce kabul görmemişti. Ben ilk kez 2009’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’de Kürt sorununu çözmek istediğini açıklamasını duydum.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Erkan Baş açıkladı: TİP’ten ‘Saraçhane’ kararı

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, CHP’nin bu akşam saat 20.00’de Saraçhane’de düzenleyeceği “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingine destek çağrısı yaptı.

Polonya, 7 Temmuz’dan itibaren Almanya ve Litvanya ile sınır kontrollerini başlatıyor

Polonya, 7 Temmuz’dan itibaren Almanya ve Litvanya ile sınır kontrollerini başlatıyor

Huzurevini terk edip cruise gemisine taşındı: 15 yıl boyunca dünyayı dolaşacak

Huzurevini terk edip cruise gemisine taşındı: 15 yıl boyunca dünyayı dolaşacak

Mansur Yavaş’tan emeklilerle ilgili dikkat çeken açıklama

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Oysa emeklilik; yoksullukla değil, huzurla anılmalıydı. Biz Ankara’da bu adaletsiz tabloyu değiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

Barış Yarkadaş ‘tehlikeli bir oyunun içindeler’ diyerek Kılıçdaroğlu’na ağlayan CHP’lilere seslendi

CHP’nin içindeki kurultay krizi derinleşmeye devam ediyor. 5 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşen kurultayda yapıldığı iddia edilen usulsüzlük, rüşvet ve devamında ifadelerle ortaya çıkan adam kayırma gibi konular sonrası, Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden Genel Başkan seçilme ihtimali mevcut CHP yönetimi içerisinde karışıklık çıkardı. “CHP Genel Merkezi çok tehlikeli bir oyun oynuyor.” sözleriyle durumu anlatan Gazeteci Barış Yarkadaş, Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkan olarak yaptığı son grup toplantısında ağlayan CHP’lilere seslendi.

Türkiye bu davayı bekliyor: CHP kurultayı mahkemede!

CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı kaybettiği 38. Olağan Kurultay’ın iptali talebiyle açılan ve olası her sonucu Türk siyasetinin geleceğini etkileyecek olan dava bugün görülecek.