Almanya’dan yaptırım adımı: Karar almadan önce Suriye’deki gelişmelere bakılıyor

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christian Wagner’den Suriye Açıklaması

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christian Wagner, Berlin’de düzenlenen basın toplantısında Alman hükümetinin Suriye’ye yönelik yaptırımlar konusunda açıklamalarda bulundu. AA muhabirinin yönelttiği sorulara cevap veren Wagner, yaptırımların Suriye’deki devrik rejime karşı uygulandığını ve bu yaptırımların nasıl ele alınması gerektiğine yönelik tartışmaların devam ettiğini ifade etti.

Wagner, Suriye’de mevcut yaptırımların olası bir siyasi sürecin desteklenmesi ve istikrara kavuşturulmasında nasıl bir rol oynayacağı konusunda önemli tartışmaların geldiğini belirtti. Ayrıca, Suriye’deki değişim sürecine işaret eden Wagner, ülkedeki etnik ve dini grupları içeren kapsayıcı bir siyasi sürece ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Fransa’nın, Avrupa Birliği’nin (AB) Suriye’ye yönelik yaptırımları gevşetme çağrısına da değinen Wagner, Almanya olarak konu hakkında fikirlerini sunduklarını ve mevcut duruma göre yaptırımların incelendiğini belirtti.

Wagner, iç savaş sırasında Esad rejimini destekleyen kişilere yönelik yaptırımların devam edeceğini dile getirirken, Suriye halkının nasıl destekleneceğinin de aktif olarak düşünülmesi gerektiğini ifade etti. Konuyla ilgili alınacak olası tedbirleri tartıştıklarını belirten Wagner, yaşanan gelişmelere göre hareket edileceğini söyledi.

Almanya’nın Suriye politikasına ilişkin resmi açıklama yapmayan Wagner, konu hakkında spekülasyon yapmaktan kaçındıklarını ve Brüksel’de devam eden tartışmaları takip ettiklerini belirtti. (AA)

Related Posts

PKK’nın silah bırakması sonrası Erdoğan ile Bahçeli arasında kritik telefon görüşmesi

PKK’nın silah bırakması sonrası Erdoğan ile Bahçeli arasında kritik telefon görüşmesi

Son Dakika… Neçirvan Barzani DEM Parti ile görüşecek

Son Dakika Haberi… IKBY Başkanı Neçirvan Barzani DEM Parti heyeti ile bir görüşme gerçekleştirecek.

İYİ Partili Çömez’den ekran karartma cezası verilen Sözcü TV’nin logosunun önünde açıklama

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, dokunulmazlığının kaldırılması için Meclis Başkanlığına gönderilen fezlekenin nedeninin eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Medipol hastaneleri ve ona tahsis edilmiş arsaları televizyon programında sorması olduğunu söyledi. Çömez, “Kaldırın dokunulmazlığımı sizinle mahkemede hesaplaşalım” dedi.

Erdoğan’ın danışmanından Bakan Ersoy’a: 12 şehidimiz varken eğlence düzenlerken hiç mi vicdanınız sızlamadı?

Erdoğan’ın danışmanından Bakan Ersoy’a: 12 şehidimiz varken eğlence düzenlerken hiç mi vicdanınız sızlamadı?

Dalga yüksekliği ve hava koşulları nedeniyle bugün bazı sahillerde denize girmek yasaklandı: İşte o ilçeler

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte herkes sahillere koşarkan boğulma vakalarında da artış görüldü. Yetkililer ölümlerin önüne geçmek için dalga boyu, hava koşullarının elverişsiz olması gibi sebeplerle bazı sahillerde denize girmeyi yasakladı. Beykoz …

Rekabet Kurumu duyurdu: Akaryakıt devine 131 milyon TL ceza kesildi

Rekabet Kurumu, bayilik ilişkisini kira yoluyla beş yılın ötesine taşıyarak rekabeti kısıtladığı gerekçesiyle OPET’e 130.8 milyon TL idari para cezası kesti. Kurum, OPET’in bayilik sözleşmeleri devam ederken taşınmazlar üzerinde kendi lehine kira hakkı kurarak rakiplerin pazara girişini engellediğini tespit etti.