Aile Şirketlerinde Kurumsal Olgunluk ve Yapay Zeka Semineri Düzenlendi

KPMG ve EGİAD, Aile Şirketlerinde Kurumsal Olgunluk Semineri Düzenledi

Dünya çapında denetim, vergi ve danışmanlık hizmetleri sunan KPMG ve Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) iş birliği ile “Aile Şirketlerinde Kurumsal Olgunluk Uygulamaları” konulu bir seminer düzenlendi.

EGİAD’ın merkezinde gerçekleşen seminerde, KPMG Türkiye Strateji ve Operasyonlar Şirket Ortağı Bükre Bektaş, Strateji ve Operasyonlar Direktörü Emre Kara, CFO Danışmanlık Hizmetleri Direktörü Tuğçe Uysal ve Yönetişim, Risk ve Uyum Hizmetleri Direktörü Doğa Çivikgedey, aile şirketlerinde kurumsallaşmanın önemi ve en iyi uygulamalar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı M. Kaan Özhelvacı, yaptığı konuşmada kurumsal olgunluğun sürdürülebilir büyümeyi ve rekabet gücünü destekleyen kilit bir unsut olduğunu vurgulayarak, genç iş insanlarının şirket yönetiminde aktif rol almalarının önemine değindi. Özhelvacı, yeşil ve dijital dönüşüme daha fazla yatırım yapılması gerektiğini belirterek, “Teknolojiyi etkin kullanarak verimliliği artırmalı ve katma değerli üretime odaklanmalıyız” dedi.

Aile şirketlerinin yapay zeka teknolojilerine entegrasyonu da ele alındığı seminerde, Özhelvacı, yapay zekanın işletmeler için kritik bir stratejik adım olduğunu vurgulayarak genç iş insanlarının bu alana daha proaktif yaklaşmaları gerektiğini belirtti.

Geleceğe hazırlık konusunda önemli adımlar atılması gerektiğini belirten Özhelvacı, bilgiye dayalı kararlar almanın ve dayanışmanın öne çıktığı bir döneme doğru gidildiğini ifade etti.

Related Posts

Yağmur Drone’ları durdurabilir mi? İşin uzmanları anlatıyor

Gökyüzünü fetheden drone teknolojisi, tarımdan arama-kurtarmaya, film çekiminden lojistiğe kadar birçok alanda vazgeçilmez bir araç haline geldi. Ancak yağmurlu havalarda drone uçurmak, hem cihazın güvenliği hem de uçuş performansı açısından ciddi …

Spotify’daki gizemli grup yapay zekâ mı?

The Velvet Sundown adlı bir müzik grubu, sadece birkaç haftada Spotify’da yüz binlerce kez dinlenerek 850 binin üzerinde aylık dinleyiciye ulaştı. Ancak grup hakkında neredeyse hiçbir bilgi yok. Üyeleri bilinmiyor, canlı performansları yok ve sosyal medya hesapları da bulunmuyor. Bu durum, grubun ve müziğinin yapay zekâ (YZ) tarafından üretilmiş olabileceği yönündeki tartışmaları alevlendirdi.

Vanilya artık tarihe karışma aşamasına geldi

İklim değişikliği, vanilya bitkileri ile onları tozlaştıran arıların yollarını ayırabilir. Bazı vanilya türleri yeni tozlaştırıcılar bulma şansına sahip olsa da, bazı türler bu şansa sahip olmayabilir.

Arabanızı artık mikrodalgalar koruyor: Yöntemi duyan mutfağa koşuyor!

Fare hırsızlığı olarak bilinen yeni nesil otomobil hırsızlığı yöntemi, sürücüleri şaşırtıcı ama etkili bir çözüm arayışına itti. Artık birçok sürücü, araç anahtarlarını mikrodalga fırınlarında saklayarak hırsızlara karşı koruma sağlıyor.

Yapay et, yapay zeka değil: Artık yapay insan üretilecek

İngiltere’de insan DNA’sı laboratuvar ortamında sıfırdan sentezlenmeye başlandı. Genetik hastalıkların tedavisi için geliştirilen bu teknoloji, yapay insan üretimi tartışmalarını gündeme taşıyor.

Vampir enerji tehlikesi: Elektrik faturanıza sessizce 100 TL’lik gizli yük biniyor

Kapatmadığınız ama fişte kalan elektronik cihazlar farkında olmadan cebinizi yakıyor! “Vampir enerji” adı verilen bu gizli tüketim, her ay elektrik faturanıza fazladan 50 TL ekleyebilir.