Ahmet Hakan: Öyle çıkarcı ve bencilsin ki, öyle kötü bir bagajın var ki sevgili TÜSİAD…

TÜSİAD Olağan Genel Kurulu’nda yapılan “Politik hayatta olağanüstü olaylar” başlıklı sunumda son zamanlarda gazeteciler, iş insanları ve politikacılara yönelik baskılar ile TSK’dan ihraç edilen teğmenlere yer verildi. TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Ömer Aras ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan‘ın iktidara yönelik eleştirileri büyük yankı uyandırdı. Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan da “Öyle bir yerdesin ki sevgili TÜSİAD” başlıklı yazısından TÜSİAD’ı hedef aldı. Hakan, “Öyle çıkarcı ve bencilsin ki sevgili TÜSİAD… İşine geldiğinde, çıkarların gerektirdiğinde sus pus olup kenara çekilirsin. Konuştuğunda ise mutlaka bir hesabın olur,” dedi.

Hakan şöyle yazdı:

“Öyle demode ve öyle ihtiyar bir kurumsun ki sevgili TÜSİAD… Dünyanın en doğru ve en haklı tezlerini ileri sürsen de kimse tınmıyor artık.

– Öyle kötü bir bagajın var ki sevgili TÜSİAD… Söylediğin en doğru sözler, o berbat bagaja tosluyor. Söylediğin en haklı sözler, o kirli bagaj nedeniyle unufak oluyor.

– Öyle antipatik bir figüre dönüştün ki sevgili TÜSİAD… Her hükümet eleştirinde gazete ilanlarıyla Ecevit hükümetini düşürdüğün günler geliyor akla.

– Öyle çıkarcı ve bencilsin ki sevgili TÜSİAD… İşine geldiğinde, çıkarların gerektirdiğinde sus pus olup kenara çekilirsin. Konuştuğunda ise mutlaka bir hesabın olur.

– Öyle etkisiz bir elemana dönüştün ki sevgili TÜSİAD… Bildirilerin artık yeri göğü sarsamıyor. Basın toplantıların sekiz sütuna manşet olamıyor.

– Öyle ters etki yapıyorsun ki sevgili TÜSİAD… Muhaliflik tasladığında iktidara yarıyor. İktidarcılık yaptığında ise muhalefete yarıyor.”

TIKLAYIN – TÜSİAD sunumundan: Politikacılar, iş insanları, gazeteciler sorgulanıyor, tutuklanıyor, kayyım atanıyor, teğmenler ihraç ediliyor…

TIKLAYIN – TÜSİAD YİK Başkanı Ömer Aras; Kartalkaya, İliç, Soma’daki ölümlere dikkat çekti, dünyadan örnekler verdi “sorumlular hesap vermeli, yerlerine yetkin kişiler gelmeli” dedi

TIKLAYIN – TÜSİAD Başkanı Turan sordu: Kimin yüzü gülüyor?

TIKLAYIN -TÜSİAD’ın sistem ve iktidar eleştirileri gazete manşetlerinde!

Related Posts

Avrupa Birliği’nden Türkiye’ye kötü haber

Avrupa Komisyonu’nun 2023 ve 2024 yıllarına ait Türkiye raporları, Strasbourg’daki Genel Kurul oturumunda görüşüldü. Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sánchez Amor, “2013’teki Gezi protestolarından sonra, Türkiye’deki demokratik standartlar açısından hiçbir olumlu gelişme yaşanmadı. Türkiye, demokratik standartlarda gerileyen tek aday ülke olarak açıkça öne çıkmaktadır” dedi.

Düşen kuzenini kurtarmaya çalışırken birlikte boğulmuşlar

Şanlıurfa’da sulama kanalında boğulan 2 kuzenden İbrahim Halil Kılıç’ın (13) dengesini kaybederek suya düştüğü, bu sırada Rüveyda Demir’in (12) kuzenini kurtarmaya çalıştığı ve birlikte akıntıya kapıldıkları ortaya çıktı.

Pakistan Hint Maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığı’na çağırdı

Pakistan Yeni Delhi hükümetinin saldırılarını protesto etti. Hindistan’ın ‘Pakistan’ın egemenliğini açık bir şekilde ihlal ettiği’ vurgulanarak bölgesel barışı ve istikrarı tehdit ettiği için uyarıldığı açıklandı. PAKİSTAN HİNT MASLAHATGÜZARINI …

Bahçeli’den DEM Parti’ye taziye ziyareti: Sırrı Süreyya Önder için TBMM’de düzenlenen programa katılıyor

Sırrı Süreyya Önder, TBMM’de anılıyor. Anma törenine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katılıyor.

City’s Nişantaşı ve Gülaylar Altın’ın sahibi Mehmet İlhan Gülay, İBB soruşturmasında tutuklandı! İfadesi ortaya çıktı: ‘Süreç AKP döneminde başladı!’

İBB soruşturmasında tutuklanan Mehmet İlhan Gülay emsal artışına izin veren komisyon kararında başkan olarak ismi bulunan Adnan Zeki Bostan’ın şu an AKP İBB Grup Başkanvekili olduğunu vurguladı. Gülay ayrıca “Ayrıca o dönemki grup başkanvekili olan Tevfik Göksu’nun ricası üzerine söz konusu parsel ve kendi arazimiz içerisinde bir cami inşaatı yapmayı anlaşmaya koyduk. Bu husus plan notuna da eklenmiştir” dedi.

Üç ay aranın ardından Bahçeli Meclis’e geliyor

En son 28 Ocak Salı günü partisinin grup toplantısına katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün Meclis mesaisine geri dönüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir