ABD’deki uçak kazası sırasında kule personel sayısının yetersiz olduğu belirtildi

ABD Federal Havacılık İdaresi Kaza Raporunda Personel Yetersizliğini Belirtti

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), başkent yakınlarında bir yolcu uçağı ile askeri helikopterin çarpıştığı kaza üzerine hazırladığı ön güvenlik raporunda, Ronald Reagan Ulusal Havaalanı’ndaki hava trafik kontrol kulesindeki personel sayısının yetersizliğine dikkat çekti.

FAA’nın incelediği raporda, hava trafik kontrol kulesindeki personel sayısının, günün saati ve hava trafiğinin yoğunluğu açısından normal olmadığı vurgulandı.

Kaza sırasında hava trafik kontrol kulesinde çalışanlar arasında sadece bir kontrolörün bulunduğu bilgisine yer verilen rapora göre, hem yerel hem helikopter trafiğini yönetmek normalde ayrı ayrı görevlendirilen kişiler tarafından yapılmaktaydı.

ABD Başkanı Donald Trump ise kaza sonrası yaptığı açıklamada, Ronald Reagan Havalimanı kulesinin helikopteri son anda uyardığını ancak uyarının çok geç yapıldığını belirtti. Trump, kule personelinin daha dikkatli seçilmesi gerektiğini vurguladı.

Kaza sonucunda nehrin içine düşen uçak ve helikopterde bulunan kimsenin kurtulamadığı bildirildi. FAA’nın raporuna göre, kule personelinin yetersizliği kazanın önlenememesinde etkili oldu.

Related Posts

AKP’li Efkan Ala anket paylaştı: ‘Vatandaş şunu söylüyor…’

AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala, ‘Terörsüz Türkiye’ diye isimlendirilen sürece ilişkin açıklamalarda bulundu, anket gerçekleştirdiklerini aktardı. Ala, toplumun yüzde 75,9’unun süreci desteklediğini iddia etti.

Şile Belediyesi’ne soruşturma: Başkan Kabadayı’nın aralarında olduğu 6 şüpheli adliyede

Şile Belediyesine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkanı Özgür Kabadayı’nın da aralarında bulunduğu 6 şüpheli adliyeye sevk edildi.

TRT yönetim kurulu değişti

TRT Genel Müdürlüğü’ne yeniden Mehmet Zahid Sobacı, atandı. TRT Yönetim Kurulu Başkanlığı’na ise Prof. Dr. Ferudun Yılmaz getirildi.

Suriye’ye doğal gaz Türkiye üzerinden gidecek! Azerbaycan da petrol arayacak

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakü’ye resmi ziyarette bulunan Suriye’nin geçici yönetiminin Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile görüştü. Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve enerji iş birliği ana gündem maddelerini oluşturdu …

PKK’nın silah bırakması sonrası Erdoğan ile Bahçeli arasında kritik telefon görüşmesi

PKK’nın silah bırakması sonrası Erdoğan ile Bahçeli arasında kritik telefon görüşmesi

Son Dakika… Neçirvan Barzani DEM Parti ile görüşecek

Son Dakika Haberi… IKBY Başkanı Neçirvan Barzani DEM Parti heyeti ile bir görüşme gerçekleştirecek.