ABD’de binlerce Müslüman’ı bir araya getiren MAS-ICNA kongresi başladı

 

Illinois eyaletinde başlayan MAS-ICNA yıllık kongresi, ABD’deki en büyük Müslüman çatı kuruluşlarından Müslüman Amerikan Cemiyeti (MAS) ve Kuzey Amerika İslam Camiası (ICNA) tarafından düzenleniyor. Kongre, Chicago’daki McCormick Place’de gerçekleşiyor ve yaklaşık 40 bin Müslüman’ı bir araya getiriyor.

Kongrenin ana teması “Zincirleri Kırmak ve Değişimi Yönlendirmek” olarak belirlenmiş ve Gazze’nin işgali altındaki durumu gündeme taşımaktadır. Sivil aktivistler, akademisyenler ve ilim insanlarının konuşmalarının yanı sıra çocuklar, kadınlar ve farklı yaş grupları için etkinlikler de düzenlenmektedir.

Kongrede “Toplumsal kısıtlamaları ortadan kaldırmak ve dönüştürücü bir hareketi inşa etmek için mecburi bir yolculuk” olarak nitelendirilen zincirleri kırmak konsepti vurgulanmaktadır. Programda çocuklar ve gençler için özel etkinliklerin yanı sıra farklı oturumlar da yer almaktadır.

Kongre kapsamında İbn Haldun Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Enes Yalman’ın Gazze sunumu ve Ayasofya Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti gibi çeşitli programlar planlanmaktadır. Ayrıca, İstanbul Çamlıca Camii Müezzini Mustafa Alphayta da bazı vakitlerde ezan okuyacak.

Kongre fuar alanındaki Müslümanlara hitap eden alışveriş stantları ve Türk kültür ürünlerini sergileyen stantlar katılımcılardan büyük ilgi görmektedir. (AA)

ABD’deki Müslüman kongreleri

ICNA, Güney Asya kökenli Müslümanlar tarafından 1968’de kurulmuş olup, 1977’de ABD’deki Müslüman sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirmek amacıyla çatı kuruluş haline gelmiştir. MAS ise 1993’te Orta Doğu kökenli Müslümanlar tarafından kurulmuş olup, ülkede 50’den fazla ofise sahiptir.

Her yıl mayıs ayının sonuna doğru ICNA’nın Washington-Baltimore civarındaki “Anma Günü” haftasında ve MAS’ın aralık sonundaki Noel tatili haftasında Chicago’da düzenlenen kongreler, ABD’deki Müslümanları bir araya getirmektedir. Baltimore’daki kongrenin organizasyonu ICNA’ya, Chicago’dakine ise MAS’a aittir.

Related Posts

Uçak denize düştü, 6 polis hayatını kaybetti

Tayland’da denize düşen küçük uçakta bulunan 6 polis hayatını kaybetti.

Kütahya’da 4,5 büyüklüğünde deprem

Kütahya’nın Simav ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Ardından 3,9 büyüklüğünde bir sarsıntı daha gerçekleşti.

Önce yumruklu sonra silahlı saldırı: 2 gün süren yaşam savaşını kaybetti

İstanbul Üsküdar’da tartıştığı motosikletli kişiler tarafından önce yumruklu sonra da silahlı saldırıya uğrayan Cihaz Açıkgöz hastanede 2 gün süren yaşam savaşını kaybetti.

Ankara’da sağanak ve dolu etkili oldu

Ankara’da sağanak ve dolu etkili olurken, caddeler ve sokaklar beyaza büründü.

Şırnak’ta toz taşınımı etkili oldu

Şırnak’ta toz taşınımı etkili oldu, Cudi ve Gabar dağları kent merkezinden görünmez hale geldi, araçlar ve balkonlar tozla kaplandı.

Gazeteci Özlem Gürses’e 1 yıl 3 ay hapis cezası

Gazeteci Özlem Gürses, Suriye’deki gelişmeleri değerlendirirken söylediği sözler üzerine açılan davada “devletin askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama” suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sincan escort
Tuzla Escort
Kartal Escort
Pendik Escort
Gebze Escort
Ümraniye Escort
İstanbul escort 
mut escort 
gulnar escort 
aaa
tuzla escort