ABB’den Atatürk ve Ankara konulu konferans

Atatürk ve Ankara Konferansı

ANKARA (İGFA) – Ankara Büyükşehir Belediyesi, 27 Aralık’ta Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 105. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve Cumhuriyet Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Neşe Özden’in katılımıyla Atatürk ve Ankara konulu konferans düzenledi.

“Ankara’nın Milli Mücadeledeki Önemi Detaylı Bir Şekilde Ele Alındı”

Konferansta Ankara’nın Milli Mücadeledeki önemi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti olmasının etkileri detaylı bir şekilde incelendi. Prof. Dr. Özden, Başkent Ankara’nın Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki kritik rolünü vurgulayarak, kentin Cumhuriyet tarihindeki yeri ve anlamı üzerine derinlemesine bir değerlendirme yaptı. Özden, “Atatürk’ün Ankara’ya gelişi, kongreler dönemindeki temsil sisteminden Milli Vekâlet Sistemine doğru ilerlememizi sağlayarak önemli bir değişim yaratmıştır. 27 Aralık’ta Atatürk’ün Ankara’ya gelişi, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının da bir dönüm noktası olmuştur” şeklinde konuştu.

Related Posts

İmamoğlu’nun faturası AKP’ye pahalıya patladı: Hayat pahalılığını bile geride bıraktı

Di-En Araştırma Şirketi yaptığı son seçim anketine dair sonuçları kamuoyuyla paylaştı. Ankette CHP’nin AKP’ye fark attığı görülürken Türkiye’nin en büyük sorunları arasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması ekonomik krizin hemen altında ikinci sırada yer aldı.

CHP’li belediyeler işlevsiz buldukları Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nden ayrılıyor: ‘Yarardan çok zarar’

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, “Üyelik, yalnızca düzenli aidat ödemeleriyle sınırlı kalarak belediyelerimize somut bir katkı veya fayda sağlayamadı” dedi.

Ali Mahir çekirgeye döndü: Önünde eğildiği Bahçeli yüzüne bakmadı

Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması üzerinden MHP lideri Devlet Bahçeli’yi hedef alan CHP’li Ali Mahir Başarır, “Çeneni kapat, hasta yatağında yat, sus artık” ifadelerini kullanmıştı. Bahçeli’nin yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, “Ali Mahir çok zıplama, çekirgeye dönersin. Haddini bil, edebini takın” demişti. Özgür Özel’in TBMM’de Bahçeli’nin yanına gittiği heyette Ali Mahir Başarır da vardı. Özel’den sonra eğilerek elini uzatan Ali Mahir’i fark eden Bahçeli’nin gözlerini farklı yöne çevirmesi dikkat çekti.

Hamas’tan “güvenli” insani yardım koridoru çağrısı

Hamas, Gazze’de insani yardım dağıtımı için uluslararası denetime tabi olacak güvenli koridorlar açılması çağrısında bulundu.

Rusya, Ukrayna’da bir yerleşim yerini daha ele geçirdiğini duyurdu

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’daki Andreyevka yerleşim birimini ele geçirdiklerini duyurdu. Açıklamada, ayrıca son 24 saatte Ukrayna’ya ait 199 insansız hava aracının vurulduğu bildirildi. 

İngiltere’den Türkiye’ye seyahat uyarısı: Dört şeyi yapmayın

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye seyahat etmek isteyen vatandaşlarını 4 konuda uyardı.