Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kazakistan, Türk vatandaşlarına vize muafiyet süresini 90 güne çıkardı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazak Mevkidaşı Tokayev’i Beştepe’de Karşıladı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazak mevkidaşı Tokayev’i Beştepe’de resmi törenle karşıladı. İki ülke arasında 18 yeni anlaşma sağlandı. İki lider görüşmenin ardından basın toplantısı düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

“Stratejik İşbirliği Konseyinin 5’inci nedeniyle ülkemizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyorum. 2009 yılında stratejik ortaklığımızı ilan ettiğimiz Kazakistan ile münasebetlerimizi 3 yıl önce geliştirilmiş stratejik ortaklık düzeyine yükseltmiştik. Kazakistan bölgedeki en büyük ticari ortağımız. Ticaret hacminde 15 milyar dolar seviyesini hedef alarak devam ediyoruz. Savunmadan enerjiye, bilim ve teknolojiye çok geniş bir yelpazede görüş alışverişimizi oldu. Çok sayıda belge üzerindeki 20 belgeyi imzaladık. Madencilik ve nadir toprak elementleri gibi bu sektörlerdeki iş birliği imkanlarını değerlendirdik.

“Kazakistan Türk vatandaşlarına vize muafiyet süresini 90 güne çıkardı”

Ülkemizi ziyaret eden Kazak turist sayısı her geçen yıl artıyor. Ülkemizden de Kazakistan’a yönelik bir teveccüh olduğunu görüyoruz. Kazakistan, Türk vatandaşlarına vize muafiyet süresini 90 güne çıkardı. Bu karardan dolayı değerli kardeşim Tokayev’e teşekkür ediyorum.

“Hesap verdikleri günleri de göreceğiz”

Cumhurbaşkanı Sayın Tokayev ile bölgesel ve uluslararası meseleleri de değerlendirdik. Gazze başta olmak üzere Rusya-Ukrayna Savaşı ve Afganistan gibi başlıklarda görüş alışverişinde bulunduk. Terör devleti İsrail, 22 aydır Filistin halkını canice katlediyor, Gazzeli kardeşlerimize soykırım uyguluyor. Gazze’den Nazi kamplarından çok daha kötü, daha vahşi ve insanlık dışı fotoğraflar geliyor. Tüm dünyanın gözü önünde bir halk açlık ve susuzlukla öldürülüyor. Gazze’de insani durum felaket boyutundadır. Masum çocuklar ya açlıktan ya da İsrail işgal güçlerinin silahlarından çıkan kurşunlardan dolayı can vermektedir. İsrail’in açlığı, özellikle Filistinlilere karşı bir silah olarak kullanması, bunların insanlıktan nasibini almadıklarının en açık göstergesidir. Bu barbarlık karşısında İslam ülkeleri başta olmak üzere vicdan sahibi tüm ülkelerin, tüm halkların sesini daha fazla yükseltmesi şarttır. Gazze halkına soykırım uygulayanların hukuk ve tarih önünde hesap verdiği günleri de inşallah göreceğiz.

Related Posts

Kaymakam Serkan Kaya’ya Veda Yemeği

Yenipazar’da Kaymakam Serkan Kaya için veda yemeği düzenlendi, ilçe protokolü katıldı.

Kilosu 50 TL’den satılıyor: Hasat başladı, Avrupa ve Arap ülkelerinden talep yağıyor

Denizli’nin Buldan ilçesinde turfanda olarak yetiştirilen Süperior cinsi üzümün hasar çalışmaları başladı. Sabahın erken saatlerinde bağlara giren üretici, kesici, döşeyici ve kasa taşıyıcılar hummalı bir çalışma yürütüyorlar. Tat oranının düşük …

Japonya’nın en yaşlı insanı Hiroyasu, 114 yaşında hayatını kaybetti

Japonya’nın en yaşlı insanı Hiroyasu, 114 yaşında hayatını kaybetti

Katy Perry ve Kanada’nın eski başbakanı baş başa görüntülendi

Dünyaca ünlü ABD’li şarkıcı Katy Perry, Kanada’nın eski başbakanı Justin Trudeau ile samimi bir akşam yemeğinde görüntülendi. Oyuncu sevgilisi Orlando Bloom’dan ayrılan Perry ile Trudeau arasında aşk iddiaları gündeme geldi.

Elini bacağına koymuştu: Tuğba Ekinci’den jartiyerli paylaşım eleştirilerine Jennifer Lopez’li yanıt

Gece kulübündeki jartiyerli paylaşımıyla tartışma yaratan şarkıcı Tuğba Ekinci, aldığı eleştiriler sonrası ilk kez konuştu. Ekinci’nin Jennifer Lopez’e atıf yaptığı sözler gündem yarattı.

Bayburt’ta Aranan Zanlı Yakalandı

C.B.H., kasten öldürme ve yaralama suçlarından 26 yıl hapis cezasıyla yakalandı.