Kuaförden düğüne her yerde artık müzik ücretli! Yabancı için de ödenecek

Türkiye’de Telif Haklarıyla İlgili Düzenleme

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Başkanı Recep Ergül, Türkiye’de telif haklarıyla ilgili düzenlemelerin önemine vurgu yaparak, dijital kullanımın ardından sıranın düğün salonları, kuaförler ve güzellik merkezlerine geldiğini belirtti.

MESAM Başkanı Ergül, müzik yayını yapılan işletmelerde telif hakkı ödenmesi zorunluluğunun getirildiğini dile getirerek, kuruluşlarının amacının müzik eserleri sahiplerinin haklarını korumak olduğunu açıkladı.

MESAM’ın Kuruluş Amacı ve Görevleri

1951 yılında kabul edilen Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun yürürlükte olduğunu hatırlatan Ergül, MESAM’ın 1986’da kurulduğunu ve telif toplama göreviyle Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olduğunu belirtti.

MESAM’ın ticari kullanıma açık her yerden telif toplama sorumluluğuna vurgu yapan Ergül, düğün salonları, kafeler, restoranlar, kuaförler ve güzellik merkezlerinin telif hakkı ödemesi gerektiğini söyledi.

Telif Ödemeleri ve MESAM’ın Rolü

MESAM’ın telif ödemeleriyle elde edilen gelirin Türkiye’nin milli ve manevi değerlerini korumak amacıyla sanatçılara dağıtıldığını belirten Ergül, özellikle düğün salonlarının müziğin önemine vurgu yaparak telif bedellerinin haksız olduğunu söylemenin yanlış olduğunu ifade etti.

Ergül, düğün salonlarından alınacak telif bedellerinin makul olduğunu ve sanatçılara destek olmayı sürdürdüklerini dile getirdi.

Related Posts

Koca ilçede kala kala 7-8 kişi kaldı: Bittik biz

Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki hal kapanma noktasına geldi. Hal esnafı iş yapamamaktan dert yanarken denetimsizlikten şikayet etti. Korsan ticarete denetim yapılmasını talep eden esnaf, “Eskiden şimdiki satışın 50- 60 katıydı, 100 katıydı belki …

Cumhurbaşkanı Erdoğan MÜSİAD’da konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuşuyor.

MÜSİAD Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi

MÜSİAD Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi

Türkiye-İngiltere arasında ticareti hızlandıracak kritik adım

Avrupalı Türk Markalar Birliği (ATMB) Başkanı Vehbi Keleş, bu hafta Türkiye ve İngiltere arasında Serbest Ticaret Anlaşması’nı (STA) güçlendirmek üzere imzalanan yeni fasılların ikili ticareti daha da geliştirmek için kritik adım olduğunu, özellikle otomotiv ve kimya sektörlerinde 8 milyar dolarlık ticareti hızlandıracağını söyledi.

Japon elektronik üreticisi 10 bin kişiyi işten çıkaracak

Osaka merkezli elektronik üreticisi Panasonic, dünya genelinde 10 bin kişiyi işten çıkaracağını açıkladı.

Avdagiç’ten ‘belirsizlik’ uyarısı: Türkiye hazırlıklı olmalı

İstanbul Ticaret Odası’nın mayıs ayı Meclis toplantısında konuşan Avdagiç, küresel şirketlerin, jeopolitik gerilimler, pandeminin ardından değişen tedarik zinciri yapısı ve Çin’in içine dönük politikaları nedeniyle alternatif yatırım bölgelerine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir