Türkiye ile Irak arasında 11 anlaşma imzalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Irak Başbakanı Şiya es-Sudani Arasında İşbirliği Anlaşmaları İmzalandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani’nin birebir ve heyetler arası görüşmeleri sonucunda, iki ülke arasında önemli anlaşmalar imzalandı.

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı Düzensiz Göçle Mücadele ve Sınır Dışı İşleri Genel Müdürlüğü ile Irak Cumhuriyeti Göç ve Yerinden Edilmişler Bakanlığı Göç İşleri Dairesi arasında “Irak Uyruklu Kişilerin Gönüllü Geri Dönüş ve Yeniden Uyumları Hakkında Standart Uygulama Prosedürleri Anlaşması” imzalandı. Bu anlaşmaya, Göç İdaresi Başkanlığı Düzensiz Göçle Mücadele ve Sınır Dışı İşleri Genel Müdür Vekili Ahmet Küçükikiz ile Irak Cumhuriyeti Göç ve Yerinden Edilmişler Bakanlığı Göç İşleri Dairesi Başkanı Safa Hüseyin Ahmed imza attı.

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı ile Irak Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı arasında “Eğitim İşbirliğine Dair Mutabakat Muhtırası” Tümgeneral Nail İlbey ile Korgeneral Ziyad Taha Ali El Abbasi tarafından imzalandı.

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı ile Irak Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı arasında eğitim işbirliğine dair bir mutabakat muhtırası imzalandı. Muhtırayı imzalayanlar ise İlbey ve Abbasi oldu.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Irak Cumhuriyeti Hükümeti arasında uyuşturucu ve psikotrop maddelerin yasadışı ticareti ile mücadele alanında işbirliği yapıldı. Bu işbirliği kapsamında atılan imzaları, Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş ile Korgeneral Ziyad Taha Ali Al Abbasi attı.

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile Irak Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Kriz ve Afet Yönetimi Ulusal Merkezi arasında Afet ve Acil Durum Yönetimi alanında mutabakat zaptı imzalandı. Zaptı imzalayanlar ise AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan ile Korgeneral Ziyad Taha Ali Al Abbasi oldu.

Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Irak Cumhuriyeti İletişim Bakanlığı arasında bilgi ve iletişim teknolojileri alanında işbirliği için mutabakat zaptına ekleme protokolü imzalandı. Bu protokol, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Fatih Sayan ile Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Haydar Abd Dhahad tarafından imzalandı.

AYDA International Entegre Savunma Sistemleri Ticaret AŞ ve Al Zaman Group For General Trading, Contracting and Shipbuilding LLC arasındaki mutabakat zaptı imzalandı. Zaptı, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Musa Heybet ile Al Zaman Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmed Shaban tarafından imzalandı.

Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu ile Irak Cumhuriyeti Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı arasında Türk üniversitelerinin Irak’ta şube açması ve eğitim programlarına ilişkin mutabakat zaptı imzalandı. Bu zaptı, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile Bakan Yardımcısı Dr. Haydar Abd Dhahad tarafından imzalandı.

Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Irak Cumhuriyeti Planlama Bakanlığı arasında metroloji işbirliği alanında mutabakat zaptı imzalandı. Bu zaptı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Irak Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin tarafından imzalandı.

Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı ile Irak Cumhuriyeti Askeri Sanayii Komisyonu arasında savunma sanayii alanında yerlileştirmeye yönelik mutabakat muhtırası imzalandı. Muhtırayı imzalayanlar ise Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Irak Başbakanı Askeri Sanayii Danışmanı Mustafa Ati Hassan oldu.

Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı ile Irak Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı arasında hukuki alanlarda işbirliği mutabakat zaptı imzalandı. Zaptı imzalayanlar ise Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile Irak Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin oldu.

Related Posts

Özel’e isim vermeden ‘geçmiş olsun’ diyen Bahçeli’ye MHP’li isimden övgü

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ‘bir siyasi kurumun yöneticisi’ olarak tanımlamasını MHP’li Feti Yıldız, sosyal medya üzerinden övdü.

47 yaşındaki adama bizon saldırdı

Yellowstone Ulusal Parkı’nda bir adam, bir bizona fazla yaklaşması sonucu saldırıya uğradı. 4 Mayıs Pazar günü gerçekleşen olay, parkın Lake Village bölgesinde meydana geldi. Florida’nın Cape Coral kentinden gelen 47 yaşındaki adam, saat 15.15 …

Alkollüyken evini yakmaya çalıştı, polisleri tehdit etti

İstanbul Beyoğlu’nda alkollü olduğu iddia edilen bir kişi, evini ateşe vermeye çalıştı. Elindeki bıçakla çevredekileri ve polisleri tehdit eden kişi, güçlükle etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.

Yüksek sesle müzik dinleyen sürücülere park izni verilmedi

Bursa’da gece yarısı yüksek sesle müzik dinleyip gezen sürücülerin araçlarına, sitede yaşayanlar balkondan hortumla su sıktı. Cep telefonuyla kaydedilen ve sosyal medyada yer alan görüntüler üzerine, polis ekipleri güvenlik önlemi aldı.

Tarlaya giren çiftçi eyvah dedi: 3 yıl boyunca hasat yapamayacaklar

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ‘yeşil altın’ olarak bilinen Antep fıstığı, nisanda yaşanan zirai dondan etkilendi. Rekoltenin yüzde 75’i kaybolurken, Gaziantep Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Cuma Yiğit, “Antep fıstığı çok hassas bir ağaçtır ve bu yıl don olayının vurması 3 yıl artık bu ağaçlardan ürün alamayacağımız anlamına geliyor” dedi.

MHP’li belediye sokak hayvanlarını gece yarısı sokağa bıraktı

Yağlıdere Belediyesi’ne ait bir araç, Kümbet Yaylası’ndaki ormanlık alana 40’a yakın sokak köpeğini bıraktığı sırada bir vatandaş tarafından görüntülendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir