Temmuz zammı netleşiyor: Emekli, memur ve çalışanlar için beklenen senaryo

TÜİK Verilerine Göre, 2025 Enflasyon Farkları Belli Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) nisan ayı enflasyon verilerine göre, 2025’in ilk dört ayının ekonomik durumu ortaya çıktı. Hükümet enflasyondaki azalışı vurgularken, vatandaşlar günlük hayatta henüz bu düşüşü hissetmediklerini belirtiyor.

Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun’a göre, enflasyondaki düşüş, fiyatların düştüğü anlamına gelmiyor, aksine fiyatlar hala yükseliyor ancak daha yavaş bir tempoda artıyorlar.

TÜİK verilerine göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin enflasyon farkı %13,36’ya ulaşırken, memur ve memur emeklileri için bu oran %12,29 olarak açıklandı. Mayıs ve Haziran ayları verileriyle birlikte Temmuz ayında ödenecek farkların netleşmesi bekleniyor.

Erdursun’un Dünya Gazetesi’nde yayımlanan köşe yazısında belirttiğine göre, memurlar için Temmuz ayında enflasyon farkının %17-18 aralığında olması tahmin ediliyor. Diğer yandan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine %17-18 oranında bir artış yapılması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRETE YENİ ZAM GELECEK Mİ?

Asgari ücret tarafında durum farklı. Ocak ayında %30 oranında zam alan asgari ücrete, Temmuz ayında ek bir zam yapılmaması bekleniyor. Erdursun’a göre, eğer enflasyon farkı %17-18 aralığında olursa, hükümet asgari ücret konusunu tekrar gündeme getirmeyebilir. Bu durum diğer ücretliler için de ek zam yapılmayabileceği anlamına gelebilir.

Temmuz ayında açıklanacak enflasyon oranları sonrasında, en düşük emekli aylığının 17.000-17.250 TL aralığında olması bekleniyor. Ancak Erdursun’a göre, yapılacak artışlar memurların, emeklilerin ve çalışanların alım gücünü yeterli derecede artırmaya yetmeyebilir.

Geçim sıkıntısının Temmuz’dan sonra daha da artabileceğine dikkat çeken Erdursun, ekonomik durumda belirgin bir değişiklik olmadıkça bu tablonun değişmeyeceğini aktarıyor.

Related Posts

‘Süt’te 56 teşebbüs için ‘rekabet’ soruşturması

Rekabet Kurumu, çiğ süt alımında 40 şirkete, süt yemi satışında 3 şirkete, paketlenmiş süt ve süt ürünleri üretimi ve satışında 13 şirkete soruşturma açtı.

10 milyar liralık e-ticaret beklentisi

Sektör temsilcileri, sepet ortalamalarının bu dönemde bir önceki haftaya kıyasla en az 2 kat artış gösterdiğini belirtirken, Anneler Günü’nde 10 milyar liranın üzerinde işlem hacmi bekliyor.

TCMB Başkanı ‘3 farkla kazandık’ demişti: Merkez Bankası rezervleri erimeye devam ediyor!

Merkez Bankası’nın döviz ve altın rezervlerindeki gerileme sürüyor. Son haftalardaki düşüş ekonomik dengelere yönelik tartışmaları da beraberinde getirdi.

ABD’de işsizlik maaşı başvuruları azaldı – 8 Mayıs 2025

ABD’de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı 3 Mayıs ile biten haftada 228 bine düşerek piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti.

AB’den Ukrayna’ya yeni kredi ödemesi

AB’nin, G7 girişimi kapsamında Ukrayna’ya 1 milyar avroluk yeni kredi ödemesi yaptığı bildirildi. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun Ekonomiden Sorumlu Üyesi Valdis Dombrovskis, AB’nin, Ukrayna’yı siyasi, mali, ekonomik ve askeri olarak desteklemeye …

Rusya-Çin işbirliği: Petrol ve doğal gaz sevkiyatı artırılacak

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Çin’e bu yıl petrol, doğal gaz ve LNG sevkiyatının artırılacağını, kömür ihracatının ise kısmen azalacağını açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir