İlkel ve saldırgan kabileye kola götürdü: Başına gelmeyen kalmadı

ABD’li 24 yaşındaki Mykhailo Viktorovych Polyakov, Hindistan’a bağlı Andaman ve Nikobar Adaları’nda bulunan Kuzey Sentinel Adası’na izinsiz girmek suçlamasıyla tutuklandı. 26 Mart’ta Port Blair kentine gelen turist, üç gün sonra yasaklı bölgeye ulaşmak için 40 kilometrelik tehlikeli bir deniz yolculuğuna çıktı.

DÜDÜK ÇALARAK DİKKATLERİNİ ÇEKMEYE ÇALIŞTI

El yapımı bir botla adaya ulaşan Polyakov, sabah saat 10.00’da kıyıya vardı. Dürbünle çevreyi tarayan turist, ardından düdük çalarak kabile üyelerinin dikkatini çekmeye çalıştı ancak hiçbir yanıt alamadı.

Bunun üzerine beş dakika boyunca adada yürüdü, sahilden kum örnekleri topladı ve kamerasıyla video kaydı aldı. Turist, ilkel ve saldırgan kabileye ‘hediye’ olarak bir kola kutusu ile hindistancevizi bıraktı.

BALIKÇILAR İHBAR ETTİ, POLİS HAREKETE GEÇTİ

Polyakov’un geri dönüşü, bölgedeki bazı yerel balıkçıların dikkatini çekti. Balıkçılar, turistin yasaklı bölgeye gittiğini polise ihbar etti. Aynı günün akşamında Kurma Dera Plajı’nda yakalanan turistin boyu, motoru ve kamerası ele geçirildi.

Hindistan polisi, Polyakov’un bu tehlikeli yolculuğu haftalar öncesinden planladığını belirtti. Yetkililere göre turist; deniz koşullarını, gelgitleri ve adaya ulaşım noktalarını önceden çalışmıştı.

Polis tarafından gözaltına alınan turistin, bölgedeki diğer yasaklı kabilelere de izinsiz olarak yaklaştığı iddia edildi. Otel çalışanları da sorguya alındı ve Polyakov’un daha önce de Kuzey Sentinel Adası’na gitmeyi planladığı ortaya çıktı.

SENTİNEL KABİLESİ NEDEN İZOLE EDİLİYOR?

Sentinel kabilesi, dünyadaki en ilkel kabilelerden biri olarak kabul ediliyor. Modern dünyayla hiçbir bağlantıları olmayan bu topluluk, dış dünyaya karşı son derece agresif bir tutum sergiliyor.

Hindistan hükümeti, kabileyi dış tehditlerden korumak amacıyla adaya girişleri kesin bir şekilde yasakladı. Uzmanlara göre, Sentinel halkı yaygın hastalıklara karşı bağışıklığa sahip değil. Grip veya kızamık gibi basit bir hastalık bile kabileyi tamamen yok edebilir.
Survival International adlı yerli hakları kuruluşunun direktörü Caroline Pearce, Polyakov’un girişimi için şu ifadeleri kullandı: “Bu kadar pervasız ve aptalca bir hareket akıl almaz! Sadece kendi hayatını değil, tüm Sentinel halkının yaşamını da riske attı.”

Şu anda Polyakov’un akıbeti ise Hindistan yasalarına bağlı. yetkililer, ABD Büyükelçiliği’ni ve Hindistan Dışişleri Bakanlığı’nı durum hakkında bilgilendirdi. Turistin bölgedeki diğer yasaklı bölgelere de izinsiz giriş yapıp yapmadığı araştırılıyor.

Related Posts

Erkan Baş açıkladı: TİP’ten ‘Saraçhane’ kararı

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, CHP’nin bu akşam saat 20.00’de Saraçhane’de düzenleyeceği “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingine destek çağrısı yaptı.

Polonya, 7 Temmuz’dan itibaren Almanya ve Litvanya ile sınır kontrollerini başlatıyor

Polonya, 7 Temmuz’dan itibaren Almanya ve Litvanya ile sınır kontrollerini başlatıyor

Huzurevini terk edip cruise gemisine taşındı: 15 yıl boyunca dünyayı dolaşacak

Huzurevini terk edip cruise gemisine taşındı: 15 yıl boyunca dünyayı dolaşacak

Mansur Yavaş’tan emeklilerle ilgili dikkat çeken açıklama

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Oysa emeklilik; yoksullukla değil, huzurla anılmalıydı. Biz Ankara’da bu adaletsiz tabloyu değiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

Barış Yarkadaş ‘tehlikeli bir oyunun içindeler’ diyerek Kılıçdaroğlu’na ağlayan CHP’lilere seslendi

CHP’nin içindeki kurultay krizi derinleşmeye devam ediyor. 5 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşen kurultayda yapıldığı iddia edilen usulsüzlük, rüşvet ve devamında ifadelerle ortaya çıkan adam kayırma gibi konular sonrası, Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden Genel Başkan seçilme ihtimali mevcut CHP yönetimi içerisinde karışıklık çıkardı. “CHP Genel Merkezi çok tehlikeli bir oyun oynuyor.” sözleriyle durumu anlatan Gazeteci Barış Yarkadaş, Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkan olarak yaptığı son grup toplantısında ağlayan CHP’lilere seslendi.

Türkiye bu davayı bekliyor: CHP kurultayı mahkemede!

CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı kaybettiği 38. Olağan Kurultay’ın iptali talebiyle açılan ve olası her sonucu Türk siyasetinin geleceğini etkileyecek olan dava bugün görülecek.