Uraloğlu’ndan İsrail Bakanına Protesto

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Fas’ın Marakeş kentinde düzenlenen “4. Küresel Yol Güvenliği Bakanlar Konferansı”nda gerçekleştirilen Bakanlar Oturumu’nda yaptığı konuşmada, yol güvenliğinin sadece ulaşım meselesi olmadığını, aynı zamanda halk sağlığı ve sürdürülebilir kalkınma sorunu olduğunu söyledi.

“22 YILDA 25 BİN KİLOMETRE BÖLÜNMÜŞ YOL YAPTIK”

Bakanlığın, güvenli altyapı ve akıllı ulaşım sistemleri alanındaki çalışmaları hakkında bilgi veren Uraloğlu, “22 yılda yaklaşık 25 bin kilometre bölünmüş yol yaptık ve kazalarda can kaybını yüzde 80 azalttık. Sıkı denetim ve sürücü bilinçlendirme programlarını geliştirerek trafikte bilinç oluşturduk. Dijital takografı ülkemizde yaygınlaştırdık, 15 yıldır kullanıyoruz, dünyada 4. üretici ülkeyiz.” diye konuştu.

“YOL GÜVENLİĞİ ULUSAL DEĞİL KÜRESEL BİR MESELEDİR”

Uraloğlu, Türkiye’nin acil müdahale ve kaza sonrası bakım noktasında mesafe aldığını vurgulayarak, söz konusu tecrübeleri paylaşmak için işbirliğine açık olduklarını belirtti.Türkiye’de, son 20 yılda yaşanan trafik kazalarındaki can kaybı oranında önemli düşüş görüldüğüne dikkati çeken Uraloğlu, şunları kaydetti; “Ancak hedefimiz sıfır can kaybına ulaşmak olmalıdır. Sürdürülebilir finansmana ulaşmamız lazım. Teknoloji ve dijitalleşmeden sonuna kadar yararlanmamız gerekiyor. Altyapı yatırımları çok pahalı. Hem onları ve hem de araçları akıllandırmamız lazım, yani yapay zekayı kullanmamız gerekiyor. Yol güvenliği ulusal bir mesele değil, bölgesel ve küresel bir meseledir. Bu anlamda Marakeş Deklarasyonu’nu canı gönülden destekliyoruz, sonuna kadar işbirliği yapacağız. Unutmayalım, her hayat değerlidir ve her trafik kazası önlenebilir.”

BAKAN URALOĞLU SALONU TERK ETTİ

Öte yandan, Bakan Uraloğlu, Pakistan ile Katar’ın da aralarında olduğu ülke temsilcilerinin yer aldığı oturumda konuşan İsrail Ulaştırma ve Yol Güvenliği Bakanı Miri Regev’i protesto ederek salondan ayrıldı.

Related Posts

İnşaat malzemesi sanayi üretimi şubatta azaldı

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından her ay hazırlanan Aylık Sektör Raporu’nun şubat sonuçları açıklandı. Raporda, inşaat malzemesi sanayi üretiminin 2024 yılında yüzde 1,4 artış gösterdiği bilgisi paylaşılırken …

n11’i de Araplar satın aldı: Yerli e-ticaret sitesi kalmadı

e-ticaret platformlarında satılmalar devam ediyor. Online e-ticaret pazaryeri n11 resmen Birleşik Arap Emirlikleri merkezli DMSF Holding’in oldu. bu satılmayla beraber Türkiye’de yerli e-ticaret platformu kalmadı.

Dev banka Goldman Sachs açıkladı, gram altında büyük sürpriz: 5 bin TL için geri sayım başladı mı?

2025’in en çok kazandıran yatırım aracı altın oldu. Gram altın yeniden 4.200 TL’yi aşarken, dev bankalardan tahminler geldi. Peki gram altın 5.000 TL’yi görebilir mi? Cevabı haberimizde…

İrlanda’da ekonomik kaygılar artıyor

İrlanda Kredi Birliği tarafından yayımlanan Nisan 2025 Tüketici Güven Endeksi, Mart ayındaki 67,5 puandan 58,7 puana gerileyerek, üst üste ikinci ayda düşüş gösterdi ve son iki yılın en düşük seviyesine ulaştı. Bu düşüş, özellikle ABD’nin Avrupa …

Fındık ihracatından 852 milyon dolarlık gelir

Türkiye, 2025 yılının ilk 4 ayında fındık ihracatından 852 milyon 675 bin 939 dolar gelir elde etti.

Borsa günü düşüşle tamamladı (5 Mayıs 2025)

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 55,39 puan azalırken, toplam işlem hacmi 74,6 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 1,77, holding endeksi yüzde 0,35 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 2,22 ile turizm, en …