Hedef gösterilen Av. Dilek Ekmekçi tahliye edildi

Ceza hukukçusu avukat Dilek Ekmekçi’ye ‘silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek’ suçlamasıyla iki yıl bir ay ceza hapis cezası verildi.

Ayrıca Ekmekçi’nin ‘cezaevinde kaldığı süre’ gözetilerek tahliyesine karar verildi.

Galatasaray Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan hukukçu Dilek Ekmekçi daha önce MHP ve Ülkü Ocakları’na bağlı bazı isimler hakkında Sinan Ateş cinayetinde rolleri olduğu iddiası ve kendisini tehdit ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

25 isim arasında İzzet Ulvi Yönter, MHP MYK üyeleri Şahin Gürz, Tamer Çakıroğlu ile Nevzat Ünlütürk, MHP İstanbul İl Başkanı Serter Selim, MHP İstanbul il başkanları da yer alıyordu.

MHP’lilerin şikayeti üzerine Ekmekçi, 30 Ağustos 2024’teki bir paylaşımı nedeniyle ‘iftira’ ve ‘kamu görevlisine hakaret’ iddialarıyla gözaltına alınmış, 1 Eylül 2024’de de tutuklanmıştı.

Ardından tahliye edilen Ekmekçi aynı FETÖ’ye üyelik iddiasıyla yine tutuklanmıştı. 22 Ekim 2024’deki ilk duruşmada yine tahliye edilen Ekmekçi ertesi gün yeniden tutuklanmıştı.

Beş aydır cezaevinde bulunan Ekmekçi bugün İstanbul 24’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı.

Bu süreçte, AKP Milletvekili Osman Gökçek’in şikayetiyle ilgili başka bir dosya kapsamında, Ekmekçi’nin 3 hafta süreyle akıl hastanesine yatırılmasına karar verildi. Ekmekçi’nin yargı süreci devam etmekte olup, bir sonraki duruşma 10 Ocak 2025 tarihinde yapılacak.

Related Posts

İsrail, Suriye’de askerî hedefleri yine vurdu

İsrail, Suriye’de askerî hedefleri yine vurdu

İmamoğlu’ndan yeni operasyon sonrası açıklama: ‘Öyle karanlık bir tünele girdin ki çıkamıyorsun’

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB’yi hedef alan yeni operasyona ilişkin açıklama yaptı. İmamoğlu, Erdoğan’a seslenerek “Uyduruk gerekçelerle şimdi de ilçe belediye başkanlarımızı alıyorsun. Ne yapacaksın? Nerede duracaksın? Sırayla 16 milyon İstanbulluyu hapse mi atacaksın?” ifadelerini kullandı.

DEM Parti: Muhalefet belediyelerine yönelik operasyonlar seçmeni ve halkı cezalandırmaya dönüşmüştür

DEM Parti: Muhalefet belediyelerine yönelik operasyonlar seçmeni ve halkı cezalandırmaya dönüşmüştür

Nijerya’da bu yıl ayda 366 kişi menenjit ve Lassa nedeniyle öldü

Nijerya’da yılın başından bu yana görülen menenjit ve Lassa ateşi vakaları, yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Ülkenin birçok eyaletine yayılan iki ayrı salgında toplam 366 can kaybı yaşandığı açıklandı. Nijerya Hastalık Kontrol …

Samsun’da kaçak makaron operasyonu

Samsun’un İlkadım ilçesinde düzenlenen kaçakçılık operasyonunda, 2 milyon 260 bin adet bandrolsüz makaron ele geçirildi. Olayla bağlantılı 2 şüpheli gözaltına alındı.

ABD’den dikkat çeken İstanbul açıklaması

ABD yönetimi Rusya-Ukrayna arasında yapılacak olan barış müzakereleri için İstanbul’u işaret etti