Ata’nın Ankara’ya gelişinin 105’inci yılı kutlandı

Ankara’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Gelişinin 105. Yılı Kutlandı

ANKARA (İGFA) – Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 105. yıl dönümüne özel etkinlikler düzenledi.

105. yıl kutlamaları kapsamında organize edilen fotoğraf sergisi ve film gösteriminin yanı sıra, Dikmen Keklikpınarı’ndaki kutlama etkinlikleri ve seğmenler kortej yürüyüşü büyük ilgi gördü. ABB Hizmet Binası da Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla süslendi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başkentin bayramı olan 27 Aralık etkinlikleri kapsamında Anıtkabir’de düzenlenen törene katıldı.

Atatürk Fotoğrafları Sergisi Büyük Beğeni Topladı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 105. yıl dönümüne ithafen düzenlenen “Atatürk Fotoğrafları Sergisi” Ankara Kent Konseyi Sergi Salonu’nda ziyaretçilerle buluştu.

Sergide, eski Ankara’ya dair nostaljik fotoğrafların yanı sıra Atatürk’ün Ankara ve Cumhuriyet ile özdeşleşen fotoğrafları da sergilendi. Ayrıca; I. TBMM Binası, Güvenpark, Gençlik Parkı, Gazi Çiftliği, Ulus, Cebeci, Hamamönü gibi önemli meydan ve alanların kentteki tarihsel evrimine dair bilgiler de paylaşıldı.

Related Posts

ABDde işsizlik başvuruları beklentilerin üzerinde geldi

ABD Çalışma Bakanlığı, işsizlik maaşı başvurularına ilişkin haftalık verileri açıkladı. Buna göre, ülkede ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 31 Mayıs ile biten haftada önceki haftaya kıyasla 8 bin kişi artarak 247 bine çıktı. Bu …

AKP’li Varank’tan muhaliflere ‘kibirli’ mesaj: ‘Siz bile daha iyisine layıksınız’

İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında iş insanı Ali Nuhoğlu ve Süleyman Atik ‘etkin pişmanlık’ hükümlerinden yararlanarak tahliye oldu. Tahliye kararını sosyal medya hesabından paylaşan AKP Bursa Milletvekili Mustafa Varank, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik tepki çeken sözlerini yineledi.

Ünlü yazar entübe edildi!

Son olarak Veryansın TV isimli internet sitesinde yazılarına ve konuşmalarına devam eden gazeteci-yazar Nihat Genç’ten kötü haber geldi. Genç’in akciğer kanseri ile mücadele ettiği öğrenilmişti, entübe edildi.

Kağıthane’de korkunç düğün: Taşla adam öldürdüler

Akılalmaz cinayet İstanbul’da yaşandı. Kağıthane’de bir yakınının düğününden çıkan yaşlı adam, sokakta yürüdüğü sırada alkollü olduğu öne sürülen kişi tarafından başına taşla vurularak öldürüldü.

Besi çiftliğinde yangın çıktı 16 büyükbaş öldü

Sakarya’nın Karapürçek ilçesindeki bir besi çiftliğinde çıkan yangında 16 büyükbaş kurbanlık öldü.

İmamoğlu’nun faturası AKP’ye pahalıya patladı: Hayat pahalılığını bile geride bıraktı

Di-En Araştırma Şirketi yaptığı son seçim anketine dair sonuçları kamuoyuyla paylaştı. Ankette CHP’nin AKP’ye fark attığı görülürken Türkiye’nin en büyük sorunları arasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması ekonomik krizin hemen altında ikinci sırada yer aldı.