ABD’de İsrail kararı: Temsilciler Meclisi, Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne yaptırım tasarısını kabul etti

ABD Temsilciler Meclisi, UCM’ye İsrailli Yetkililere Yönelik Yaptırımı Onayladı

ABD Temsilciler Meclisi, Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) karşı İsrailli yetkililere yönelik tutuklama emrine karşı bir adım attı. Meclis, UCM’ye yaptırım uygulanması talep edilen tasarıyı 243 “evet” oyuyla kabul ederken, 140 “hayır” oyu çıktı.

AA’nın aktardığına göre tasarıda, İsrailli yetkililere yönelik tutuklama emrinin en sert şekilde kınandığı ve UCM’ye destek verenlere yaptırım uygulanması gerektiği vurgulandı.

Öte yandan, UCM’nin aylar süren müzakerelerin ardından İsrail Başbakanı Netanyahu ve eski savunma bakanı Gallant’a tutuklama emri çıkarması dikkat çekti. Hamas’ın lideri Muhammed Deif için de tutuklama emri verilen açıklamada, tutuklamanın ‘insanlığa karşı işlenmiş suçlar ve savaş suçları’ gerekçesiyle gerçekleştiği belirtildi.

ABD Temsilciler Meclisi’nde kabul edilen tasarının yasalaşması için Senato’dan da onay alması gerekiyor. Ancak Demokrat çoğunluğa sahip olan Meclis’in tasarısının Senato’dan geçeceği konusunda belirsizlik devam ediyor.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Gazeteci Timur Soykan gözaltına alındı

Gazeteci Timur Soykan, sosyal medya paylaşımları sebebiyle gözaltına alındı.

Peugeot, Citroen, Opel ve Fiat araçları geri çağrılıyor! Zincir kopuyor, araba aniden duruyor!

Otomotiv devi Stellantis, 2017-2023 yılları arasında üretilen bazı dizel motorlu araçlarını geri çağırma kararı aldı. Geri çağırmanın sebebi olarak, kam mili zincirinde meydana gelen aşınma gösterildi. Bu sorun, araçlarda ses yapmasına ve en kötü durumda zincirin kopmasına yol açabileceği için geri çağırma işlemi yapılacak. Söz konusu karar, Avrupa genelinde birçok aracı etkiliyor.

DEM’den ‘bu tarihi ana şahit olun’ daveti

PKK’nın silah bırakma süreciyle ilgili DEM Parti’den açıklama geldi. Açıklamada, “Önümüzdeki hafta Kürdistan Bölgesel Yönetimi topraklarında silahların bırakılması etkinliğine ve bu tarihi ana şahitlik etmek üzere gazetecileri, STK ve siyasi parti temsilcilerini davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

DEM Parti: PKK önümüzdeki hafta silah bırakmayla ilgili adım atacak

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, terör örgütünün önümüzdeki hafta içinde silah bırakmayla ilgili adım atacağını açıkladı.

Naci Görür uyardı: ‘Yediye kadar deprem üretebilir’

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Erzurum’da meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depremin ardından dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Özel İzmir’den Erdoğan’a seslendi: ‘Tunç Soyer kardeşimi satmam’

İzmir’de konuşan CHP lideri Özel, gözaltına alınan Eski İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’e sahip çıktı.